Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εκδίκηση και δεσποτισμός της συγκυβέρνησης η μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Ρωμανό

Εδώ και 20 ημέρες, ο Νίκος Ρωμανός, συμμαθητής και φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ξεψύχησε στα χέρια του, δίνει μια μάχη για τα αυτονόητα δικαιώματά του: έχει προβεί σε απεργία πείνας, διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές του άδειες για να σπουδάσει, την πρόσβασή του δηλαδή στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η συγκυβέρνηση του φέρεται σαν κρατούμενο φυλακών «τύπου Γ», πριν ακόμα αυτές δημιουργηθούν, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά καταδικαστική απόφαση εναντίον του, καμία δικαστική απόφαση που να τον έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκράτη.

 Ο εμπαιγμός, η ακραία αυθαιρεσία, η εκδίκηση και ο απολυταρχισμός της συγκυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση είναι εμφανής: από τη μια επιτρέπει στο Ρωμανό να λάβει μέρος στις εξετάσεις, να πετύχει το ακατόρθωτο πετυχαίνοντας να μπει στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τιμηθεί (τιμή που δε δέχθηκε), και από την άλλη μέσω των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον εμποδίζει να παρακολουθήσει τα μαθήματά του και δεν του δίνει εκπαιδευτική άδεια.

Υποκριτική είναι εξάλλου και η δήλωση, μετά τόσες ημέρες, και του υπουργού Παιδείας, ο οποίος -μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή- είπε πως «αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο». Άραγε, σε ποιους το λέει; Μήπως άλλη είναι η Πολιτεία και άλλοι αυτός και οι συνάδελφοί του, υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης;

Το ΜΕΤΑ απαιτεί το αυτονόητο: να χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες σε όλους τους φυλακισμένους που τη δικαιούνται, καθώς η Εκπαίδευση είναι αγαθό για όλους και ουδείς δικαιούται να το στερεί από οιονδήποτε. Ο αγώνας τους αποτελεί μάχη ενάντια στον κρατικό δεσποτισμό και αναδεικνύει το δικαίωμα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι στην αναβάθμιση των συνθηκών κράτησής τους.

Η αντιδημοκρατική στάση της συγκυβέρνησης έναντι του Ρωμανού εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιό της για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, που έχουν ως στόχο να πλήξουν εργαζομένους, άνεργους και συνταξιούχους, την ελληνική κοινωνία γενικότερα, κάθε μορφή αντίστασης και πάλης, τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται επίσης η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι νέες απολύσεις στο δημόσιο και με την –απελευθέρωση των ομαδικών- στον ιδιωτικό τομέα, το «λοκάουτ», οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η νέα φορομπηχτική πολιτική στα συνήθη υποζύγια που ετοιμάζει, η υφαρπαγή της περιουσίας των αδυνάμων κτλ.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
Το γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 30-11-14

δημοσίευσε ...