Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να μπει τέλος στην εγκληματική δράση των νεοναζί της χ.α.

Τη Δευτέρα 20 Απρίλη, ξεκινά στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Για να καταδικαστούν οι νεοναζί, θα χρειαστεί να εκφραστεί ο αντιφασιστικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας φόρεσαν κουστούμια και δημαγωγούν κατά των μνημονίων και της τρόικα. Οι φασίστες επιχειρούν να διαβρώσουν τα Συνδικάτα σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, όπως στην Ζώνη του Περάματος.

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ θα συμβάλλουν ενωτικά και αγωνιστικά, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, για να αποκαλυφθεί το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» και της φασιστικής ιδεολογίας, καθώς επίσης και η στενή της σχέση με την εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί, με τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου και των ηγετών της «Χρυσής Αυγής» που τα καθοδηγούν.
 Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν τη Δευτέρα 20 Απριλίου στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την έναρξη της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 (7.30 π.μ έως 11.30 π.μ.)
ΠΑΝΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ.
Αυτή η δίκη πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση των νεοναζί στελεχών της Χρυσής Αυγής και στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας τους.
Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη δίκη τα συνδικάτα δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφορα και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καταδίκη των υπευθύνων της   εγκληματικής συμμορίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το σκοπό αυτό αποφάσισε την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (Γρηγ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης – Γήπεδο Προοδευτικής) στις 8.00 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια των Φυλακών Κορυδαλλού.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της στην Περιφέρεια Αττικής να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην Παναττική Στάση Εργασίας όσο και στη Συγκέντρωση και Πορεία στα δικαστήρια, ώστε να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

δημοσίευσε ...