Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Νέα «φάμπρικα» αποκλεισμών αντιπροσώπων και Σωματείων στήνει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ;

Το πέρασμα της μνημονιακής λαίλαπας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μόνο τους εργαζόμενους με τη λεηλασία του μισθού τους μέχρι την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, που εφάρμοσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. 
Σοβαρό οικονομικό πλήγμα δέχθηκαν και τα ταμεία των σωματείων, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να καλύψουν τα έξοδα των εργαζομένων – μελών τους σε κινηματικές δράσεις (έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα), απεργιακό υλικό και κυρίως στις δικαστικές διαμάχες που αναγκάστηκαν να στραφούν από την βαρβαρότητα των μνημονιακών μέτρων της κυβέρνησης που τα εφάρμοσε.

Στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν Ε.Ε - ΕΚΤ - ΔΝΤ σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση, πολλά Σωματεία κλήθηκαν να καλύψουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων και είναι αδιανόητο η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να στέκεται ανάλγητα και κυνικά σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, να μη δέχεται το διακανονισμό στις οφειλές των Σωματείων – Μελών της και να επιχειρεί να τα αποκλείσει από το 43ο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί 27-30/4 στην Αθήνα. 
Είναι προφανής ο στόχος της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πιο συγκεκριμένα των παρατάξεων της ΣΥΝ.ΑΝ (πρ ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ. Επιχειρούν να στήσουν νέα «φάμπρικα» αποκλεισμών Σωματείων και Αντιπροσώπων προκειμένου μετρώντας τα «κουκιά», να αποκομίσουν ψηφοθηρικά οφέλη στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους. 
Η πλειοψηφική απόφαση που πήραν οι δύο παρατάξεις στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας για αποκλεισμό του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (έχει συμφωνηθεί διακανονισμός) έδωσε άλλοθι στην πλειοψηφία του Συλλόγου να μην διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενέργεια αντιδημοκρατική, αντικαταστατική που πλήττει πρωτίστως το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει με αυτή τη θέση του να καλύψει και να υπερασπίσει φαινόμενα αδιαφορίας ή κακής διαχείρισης, όπου και αν υπάρχουν, στα ταμεία των Σωματείων, αλλά ακόμα και τέτοια φαινόμενα να υπάρχουν, υπαίτιοι είναι οι νεοεκλεγείς διοικήσεις και οι εργαζόμενοι αν βρήκαν άδεια ταμεία και αναγνωρίζοντας το χρέος του Σωματείου απέναντι στην ομοσπονδία ζητούν διακανονισμό; 
Καλούμε τις παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρ. ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ να ξεφύγουν από τους μικροπαραταξιακούς τους υπολογισμούς, να μετρήσουν τις ιδιαίτερες οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν για τους εργαζόμενους και που επέβαλαν με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και να δεχθούν το διακανονισμό των οφειλών των πρωτοβάθμιων Σωματείων – Μελών προς την Ομοσπονδία. 
Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους Αντιπροσώπους, που θα συμμετάσχουν στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, να αποφασίσουν και να νομιμοποιήσουν όλες αυτές τις περιπτώσεις που θα επιχειρήσει να αποκλείσει η απερχόμενη ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. 
Να μην επιτρέψουμε να εμφανιστούν φαινόμενα όπως στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης με τον αποκλεισμό και διαχωρισμό των εργαζομένων, που ακόμα και σήμερα με ευθύνη της η ηγεσία της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρ.ΠΑΣΚΕ) συντηρεί. 
Η Ομοσπονδία δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ), όπου ο καθένας συμμετέχει με τις μετοχές του! Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αξίες και ιδανικά, υπερασπίζεται ανθρώπους και δεν μετρά κέρδη και ζημιές στο χρηματιστήριο αξιών! 
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ συνεχίζει να αγωνίζεται για την ενότητα του κλάδου και για ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
13/4/2015
Ακολουθεί ανακοίνωση – καταγγελία της Α.Ε.Κ. (Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση) Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης
Κατά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο εντός του Μαρτίου του ΣΕΔΘ και εν όψει της εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΕ -ΟΤΑ, διαδραματίστηκαν διάφορα θλιβερά γεγονότα.
Οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις Μέτωπο Αλλαγής Επανεκκίνηση όπως και η παράταξη των Παπασουλιώτη -Βάϊου   με αριθμό μελών 9 στο Διοι-κητικό Συμβούλιο επί συνόλου 13 αποφάσισαν να μην γίνουν εκλογές όπως δεν είχαν κανένα δικαίωμα και όπως προβλέπεται από τα καταστατικά , τόσο της ΠΟΕ ΟΤΑ ,όσο και του ΣΕΔΘ, προφασιζόμενοι την άσχημη οικονομική κατάσταση του ΣΕΔΘ(την οποία προκάλεσε η προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΔΘ).
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της παράταξης μας για να μεταπειστούν οι παραπάνω δύο παρατάξεις, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, παρότι τους υποβλήθηκαν προτάσεις για οικονομικές λύσεις (με μόνο μία μέρα διεξαγωγής εκλογών, φωτοτυπίες των ψηφοδελτίων κλπ)
Δυστυχώς οι παρατάξεις αυτές με αυτή τους την απόφαση, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, βάζουν βούτυρο στο ψωμί των εκάστοτε κυβερνήσεων, που προσπαθούν να σβήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και κατ΄επέκταση την ίδια την οντότητα των εργαζομένων με τις συνεχείς αντιδημοκρατικές αποφάσεις τους
Στην ίδια γραμμή πλεύσης το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ (και ειδικότερα συγκεκριμένες παρατάξεις) καθαρά για ψηφοθηρική μεθόδευση με έγγραφά του, μας διεμήνυσε ότι θα μας αποκλείσει από τις εκλογές της ΠΟΕ ΟΤΑ για το χρέος που υπάρχει ,ενώ ήδη υπάρχει διακανονισμός
Η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση πιστή στις θέσεις της που δεν είναι άλλες παρά μόνο η στήριξη των εργαζομένων καταγγέλλει μεγάλο μέρος της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και τις συγκεκριμένες παρατάξεις του συλλόγου μας, διότι μας οδηγούν στην αυτοκατάργηση.
Μην ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι μέλη του συλλόγου μας ,πληρώνουν τις εισφορές για να μετέχουν στις εκλογές του ΣΕΔΘ και να στέλνουμε αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ (που υποτίθεται θα έπρεπε να μας υποστηρίζει)

δημοσίευσε ...