Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Εργατικό δυστύχημα με θύμα δημοτικό υπάλληλο στον δήμο Ικαρίας

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο Δήμο Ικαρίας, με θύμα 54χρονο δημοτικό υπάλληλο, που δούλευε με όχημα φορτωτή-εκσκαφέα, στο πλαίσιο εργασιών ύδρευσης στην περιοχή του Δρούτσουλα (δημοτική ενότητα Ευδήλου). Σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για τα αίτια. Τη λύπη του για το εργατικό δυστύχημα εξέφρασε ο δήμαρχος, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας & Δήμου Φούρνων, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Πληρώνουμε μια πολιτική που μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους και που θεωρεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την εξασφάλιση του μεροκάματου προνόμιο».
Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικό με το γεγονός αναφέρει:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
            Ένας ακόμα εργαζόμενος χάνει την ζωή του αυτή τη φορά του Δήμου Ικαρίας-Φούρνων.
            Οι πολιτικές μείωσης προσωπικού, η έλλειψη πόρων που έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία και κατάρρευση τους Δήμους, η εντατικοποίηση της εργασίας και η μη τήρηση κανόνων Υγείας, Ασφαλείας και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού έχουν φέρει ως αποτέλεσμα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
           Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη σε όλους τους οικείους του και στους συναδέλφους του στο Δήμο και καλεί τους εργαζόμενους σε όλους τους Ο.Τ.Α. της χώρας να καταγγείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...