Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

META: Όλοι στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την ΚΑΤΑΔΙΚΗ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τη Δευτέρα 20 Απρίλη, ξεκινά στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Για να καταδικαστούν οι νεοναζί, θα χρειαστεί να εκφραστεί ο αντιφασιστικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας φόρεσαν κουστούμια και δημαγωγούν κατά των μνημονίων και της τρόικα. Οι φασίστες επιχειρούν να διαβρώσουν τα Συνδικάτα σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, όπως στην Ζώνη του Περάματος.

 Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ θα συμβάλλουν ενωτικά και αγωνιστικά, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, για να αποκαλυφθεί το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» και της φασιστικής ιδεολογίας, καθώς επίσης και η στενή της σχέση με την εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί, με τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου και των ηγετών της «Χρυσής Αυγής» που τα καθοδηγούν.

Το ΜΕΤΑ και τα συνδικάτα ζητούν απ' την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον πραγματικά ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα της δίκηςκαι τη μεταφορά της, χωρίς καμιά αναβολή στο Εφετείο Αθηνών, λόγω της ακαταλληλότητας των χώρων των δικαστηρίων στο Κορυδαλλό (μικροί χώροι, δύσκολη πρόσβαση, γειτνίαση με σχολεία και εξεταστικά κέντρα) και την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης από τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς των φασιστών.

Καλεί, επίσης, κατά την πολύμηνη διεξαγωγή της δίκης, τα Συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις να δώσουν το «παρών» μέσα στη δικαστική αίθουσα και να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της δίκης, όπως είναι το «Παρατηρητήριο της Δίκης της Χρυσής Αυγής» (Golden Dawn Watch).

Το ΜΕΤΑ, τέλος, καλεί τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 20 Απρίλη από 07.30-11.30 πμ. και στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), στις 8 πμ., κατά την έναρξη της δίκης για τη «Χρυσή Αυγή».

11-05-15

δημοσίευσε ...