Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι Δήμου Πειραιά: "ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ΖΩΗ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ"



Πειραιάς 9/11/2015
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Τετάρτη 4 Νοέμβρη, ημέρα χαρακτηρισμένη από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως ημέρα Συμβολικών Καταλήψεων – Συγκεντρώσεων βρήκε την μεγάλη πλειοψηφία των Δημαρχείων από την Μακεδονία έως την Κρήτη να είναι κλειστά και να έχουν καταληφθεί συμβολικά από τα Σωματεία και τους εργαζόμενους.
Η εμπειρία των αγώνων μας έχει δείξει ότι τίποτα και ποτέ δεν μας χαρίστηκε, γι’ αυτό και δεν αναθέτουμε σε κανέναν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των διεκδικήσεων μας.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που διατάζουν οι Βρυξέλλες και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση προς όφελος του κεφαλαίου που θέλει φτηνούς εργάτες και χωρίς δικαιώματα.
Το εισαγόμενο σύστημα της Χιλής του Πινοσέτ που προτείνεται στο ασφαλιστικό δημιουργεί ασφαλιστική απο…ρύθμιση, μετατρέπει τον κοινωνικό – αναδιανεμητικό χαρακτήρα του σε κεφαλαιοποιητικό, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Η εξαίρεση του κλάδου των ΒΑΕ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμα και σήμερα η διευκρινιστική εγκύκλιο που δεσμεύτηκε η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών ότι θα εκδώσει.
Ενώ οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κάνουν απαγορευτικό το δικαίωμα της πλήρους σύνταξης.
Το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζουν να εφαρμοστεί από 1/1/2016 σχεδιάζεται με την ίδια αντίληψη του προηγούμενου και θα βασίζεται σε περικοπές και πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, συνδέοντας την και με το νέο σύστημα αξιολόγησης.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός, οι μνημονιακοί νόμοι, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και το δικαίωμα να εκχωρούν οι αιρετοί αρμοδιότητες σε ιδιώτες έχουν ανοίξει με ραγδαία ταχύτητα τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων και διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, φρόντισε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να αυξήσει το δημόσιο χρέος, να παραδώσει τις διοικήσεις τους στους ιδιώτες και τον πλήρη έλεγχό τους στους δανειστές, και τώρα έρχεται να πληρώσει «ο λαός το μάρμαρο» που θα είναι οι πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας και η εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων στους διεθνείς κερδοσκόπους για να τα εισπράξουν. Σκηνές όπου οι δυνάμεις καταστολείς πέταγαν στο δρόμο τους ιδιοκτήτες τους όπως στην Ισπανία, θα ζήσουμε και εμείς.
Μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε στα εναπομείναντα δικαιώματα μας μέσω του 3ου μνημονίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα προαπαιτούμενα της «συμφωνίας» που και αυτή συνεχίζει το νήμα της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των εργαζομένων που έφεραν τα προηγούμενα μνημόνια και οι προηγούμενες μνημονιακές συγκυβερνήσεις.
Φτάνουν πια τα πέντε χρόνια της συνεχούς λιτότητας και εξαθλίωσης.
Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη, να μας βρει όλους στους δρόμους, να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Θέλουμε ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς
για να μπορούμε να ζήσουμε
Θέλουμε κοινωνικές παροχές για εμάς και τα παιδιά μας.
Θέλουμε αξιοπρεπείς συντάξεις
και απαιτούμε διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία, αξιοπρέπεια!

Προσυγκέντρωση εργαζομένων Δήμου Πειραιά στις 9:00π.μ. Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΕΩΝΙΔΑ» Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...