Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ - ΟΤΑ : Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων


Πανεργατική Απεργία Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Νωπό είναι ακόμα το ηχηρό ΟΧΙ που έδωσαν μαζικά οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα των δανειστών τον περασμένο Ιούλη και που τελικά μετέτρεψε σε υποτακτικό ΝΑΙ η κυβέρνηση.

Το περήφανο και ταξικό ΟΧΙ της 5ης Ιούλη 2015 αναζωογονήθηκε μέσα από την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας στην πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις της 12ης Νοέμβρη, μέσα από τις συγκεντρώσεις και την πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου και μέσα από κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Παρά του πολύ μικρού χρονικού διαστήματος από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, αποτυπώνεται η βούληση των εργαζομένων και του λαού να συνεχίσουν την πάλη τους για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζεται από την συνθηκολόγηση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο.

Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ενημέρωση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση των εργαζομένων και όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΝΕΟ ΑΝΤΙ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όταν οι τράπεζες επιβραβεύονται με την ανακεφαλαιοποίηση και χαρίζονται αντί πινακίου φακής στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο, στο ασφαλιστικό με το νέο νομοσχέδιο θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα, με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ' αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στηρίζοντας την μνημονιακή πολιτική και εντεταλμένες να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, βρίσκοντας «άλλοθι» στους μνημονιακούς νόμους προχωρούν στην ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες απαξιώνοντας τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους και μετακυλώντας το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία και η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μόνιμο προσωπικό, η κατάργηση των εργολαβιών και της ενοικιαζόμενης εργασίας και η μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς τη μείωση των αποδοχών, για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα την επόμενη περίοδο.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε

Μετά από πέντε χρόνια μειώσεων των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πρέπει άμεσα να τεθεί θέμα αυξήσεων των μισθών του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της διαιτησίας και της υπογραφής ΣΣΕ, το ξεπάγωμα της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης στο δημόσιο κλπ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, είναι επίσης θέμα πρώτης προτεραιότητας αυτή την περίοδο και μπορεί να οδηγήσουν σε γενικότερες κοινωνικές εκρήξεις. Επειδή η πλειονότητα των δανειοληπτών πρώτης κατοικίας είναι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι (και όταν πήραν τα δάνεια είχαν υψηλότερες αποδοχές ή ήταν εργαζόμενοι και τώρα άνεργοι) και δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις, θα πρέπει τα συνδικάτα, αλλά και ομάδες εργαζομένων να πλαισιώσουν τις επιτροπές υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας, που συγκροτούνται σ' όλες τις πόλεις, και με σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» να αποτρέψουμε στην πράξη τον εκπλειστηριασμό κατοικιών.

Να οικοδομήσουμε ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα μας και την Ευρώπη,

για την ακύρωση των μνημονίωνκαι τη σύνδεση της συνδικαλιστικής πάλης με τον αγώνα για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο των τραπεζών, τη φορολόγηση του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ συνεχίζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα από τα συνδικάτα και

καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015 και να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί.

*Προσυγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ Σταδίου και Πεσματζόγλου στις 10.30 το πρωί

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 29-11-2015

Η Ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ - ΟΤΑ που συμμετέχει στην Πανεργατική Απεργία ΕΔΩ  

Η Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ σε μορφή Word για διανομή ΕΔΩ

δημοσίευσε ...