Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Παιχνίδια εξουσίας αιρετών της Τ.Α στην πλάτη των εργαζομένων

Μέχρι σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις να μπαίνει σε κίνδυνο η μισθοδοσία των εργαζομένων από κατασχέσεις που προχωρούσαν προμηθευτές για οφειλές του Δήμου προς αυτούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε Δήμο να στρέφεται κατά Δήμου βάζοντας στη μέση των διαφορών τους την μισθοδοσία των εργαζομένων, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μέσο πίεσης προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη.

Είναι εγκληματικό να μην διασφαλίζεται η μισθοδοσία των εργαζομένων, η κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην αυθαιρεσία των κατασχέσεων και να προστατεύσει νομικά και με σαφήνεια την μισθοδοσία των εργαζομένων.

Με Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων, δημιουργώντας ανασφάλεια και θέτοντας σε κίνδυνο την μισθοδοσία τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τις τελευταίες ημέρες συνέβη και αυτό: Δήμος κατέσχεσε για μία ημέρα, τη μισθοδοσία άλλου      Δήμου, λόγω παλιών οφειλών. Η κατάσχεση έλαβε αναστολή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Ηρακλείου:

  • Δηλώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοί της, επανειλημμένες φορές έχουν μπει στο στόχαστρο των εφαρμοζόμενων μέτρων λιτότητας. Οι ΟΤΑ αφού λοιδορήθηκαν για φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής και σπατάλης, όχι άδικα κάποιες φορές,στη συνέχεια απογυμνώθηκαν από πόρους και ανθρώπινο δυναμικό καιτώρα γίνονταιτελικά ομάδα «στόχος» για επενδύσεις, σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων, και άλλων υπηρεσιών πρώτης αιχμής, με όρους οικονομικής επικυριαρχίας για ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν ωφελεί,σε καταστάσεις οικονομικής κρίσης που πλήττει όλους τους ΟΤΑ, ο ένας Δήμος να προσβλέπει στην τσέπη του άλλου. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί μ’ αυτές τις ενέργειες. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό…

  • Δηλώνει ότι αν η ΤΑ είχε στόχο και εργαζόταν στην κατεύθυνση

   της παραγωγικής ανασυγκρότησης των τοπικών κοινωνιών,



   της αξιοποίησης των τοπικών πλεονεκτημάτων και



   της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής με μέτρα αλληλεγγύης και πρόνοιας 



σε περίοδο οικονομικής κρίσης,θα έπρεπε να διερευνά και να πραγματοποιεί διαδημοτικές συνεργασίες, για λόγους οικονομίας κλίμακας. Όχι να ακολουθεί πρόχειρες τακτικές διαχείρισης, ανεφάρμοστεςκαι κυρίως με πρόσκαιρο αποτέλεσμα. Ας μελετηθούν τα κόστη και τα οφέλη του συστήματος που δημιούργησε και δημιουργεί οφειλές.

  • Καταγγέλλει παιχνίδια άσκησης εξουσίας, πάνω στις αδύναμες πλάτες των εργαζομένων ΟΤΑ και της πενιχρής μισθοδοσίας τους. Οι Εργαζόμενοι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα έχουν εξασφαλίσει μόνο τα έξοδα καυσίμων για να πάνε στις δουλειές τους. Δεν αντέχουν το βάροςτης ανασφάλειας για την τύχη των δεδουλευμένων τους.
                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο   Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γιαλιαδάκης Κων/νος
Τζεδάκης   Κων/νος

δημοσίευσε ...