Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές οι 5 φοιτητές και εργαζόμενοι

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 – ημέρα Πανεργατικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατόπιν εντάλματος των ιταλικών αρχών. Η Ιταλική Αστυνομία, είχε προσαγάγει του πέντε Έλληνες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μιλάνο και στη συνέχεια απέστειλε στις ελληνικές αρχές αίτημα έκδοσης τους για να δικαστούν με βαριές κατηγορίες στην Ιταλία.

Η διαδικασία δίωξης σε βάρος πολιτών από άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πέντε φοιτητές και εργαζομένους και καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να μη λειτουργήσει ως τμήμα των μηχανισμών καταστολής, στο πλαίσιο των επιταγών ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παγκόσμιων τρομονόμων.

Από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ



Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 κατέθεσε το παρακάτω κείμενο – αλληλεγγύης, προκειμένου η ομοσπονδία να σταθεί αλληλέγγυα στους 5 φοιτητές κάτοικους Αγίας Παρασκευής, με αφορμή το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές αρχές που ζητούν την έκδοσή τους.

Παρά του ότι η πρόταση μας ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις ΣΥΝ.ΑΝ (πρ.ΠΑΣΚΕ), ΔΑΣ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ πλην της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ που ψήφισε λευκό (είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά), με απόλυτη ευθύνη της ΣΥΝ.ΑΝ (πρ ΠΑΣΚΕ) η ανακοίνωση της ομοσπονδίας δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Εκτός από την αντιδεοντολογική προσπάθεια συνδιαλλαγής που επιχείρησε ο επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ και νέος πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τον επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με άλλο θέμα που η παράταξή μας καταψήφισε στη συνεδρίαση, τελικά η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η στήριξη των κοινωνικών κινημάτων και η ταξική αλληλεγγύη, για την παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ αποτελούν θέματα συνδιαλλαγής και περιχαράκωσης σε αυστηρό παραταξιακό πλαίσιο και θα αντιδρούν μόνο όταν πρόκειται για πειθαρχικές διώξεις που αφορούν δικά τους μέλη;



H ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ – ΟΤΑ ΣΤΗΝ Ε/Ε ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Όχι στην έκδοση των πέντε φοιτητών στην Ιταλία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την έκδοση, από τις Ιταλικές Αρχές, ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για πέντε φοιτητές από την Αγία Παρασκευή Αττικής, οι οποίοι συνελήφθησαν σε καφετέρια του Μιλάνο στις 2 Μαΐου του 2015 και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους αφέθηκαν τότε ελεύθεροι και σήμερα ζητείται η έκδοσή τους, θέλει να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της και να ενώσει τη φωνή όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ με τη φωνή τους κινήματος ενάντια στην έκδοσή τους.

Οι Ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοση των πέντε Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία με μόνο στοιχείο ότι “εθεάθησαν’’ να συμμετέχουν σε επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας. Στις 12 Νοέμβρη 2015, μέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές εισβάλουν, τα χαράματα στα σπίτια των 5 φοιτητών και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται για ένα 24ωρο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή σκευωρία με στόχο τη δίωξη και έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε διαδηλωτές. Επιχειρείται μ' αυτόν τον τρόπο η ποινικοποίηση των κοινωνικών, εργατικών και λαϊκών αγώνων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται σ' όλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τρομοκράτηση όλων όσων αντιπαλεύουν αυτές τις πολιτικές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έσπευσε πρόθυμα να υλοποιήσει το αίτημα των ιταλικών αρχών και να προσάγει τους πέντε φοιτητές στη ΓΑΔΑ και απαιτεί να σταματήσει η διαδικασία έκδοσής τους στις Ιταλικές αρχές και να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

δημοσίευσε ...