Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΕ – ΟΤΑ: ΟΧΙ στην αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει για την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσουν μαζικά δυναμικό παρόν στο Συλλαλητήριο κατά της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν Προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσματζόγλου και από εκεί θα κινηθούν προς την Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο των Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. μισή ώρα αργότερα (στις 11:00 το πρωί). Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

        Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα λένε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επί πέντε χρόνια προκαλεί πρωτοφανείς απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, αυξάνει τη φτώχεια και την ανεργία, διαλύει και εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας ξεπουλώντας στους δανειστές το δημόσιο πλούτο.
Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση η συγκυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση με την ενοποίηση των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από Δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς της εγγύηση του κράτους με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των Επικουρικών Συντάξεων.
Ετοιμάζει δε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και άλλα προαπαιτούμενα μέτρα για να ισοπεδώσει ότι έχει μείνει όρθιο, ενώ με το νέο νομοσχέδιο που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του νέου έτους προβλέπονται νέες μειώσεις μισθών για όλους τους εργαζόμενους, τη στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαξιώνεται για να αλωθεί από τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαία ούτε η απαγόρευση προσλήψεων ούτε οι συνεχείς απόπειρες ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. με αρχή την καθαριότητα.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα διατρανώνουν την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 την αντίθεσή τους σε νέα μέτρα και ζητούν την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων εδώ και τώρα. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη μάχη σε κάθε πόλη της χώρας έως ότου ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική και σταματήσει η λαίλαπα των μέτρων. Είναι μάχη επιβίωσης.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...