Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει επισημάνει ξανά ότι παράλληλο πρόγραμμα και ισοδύναμα μέτρα προς όφελος των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας δεν μπορούν να υπάρξουν από τη στιγμή που και η σημερινή συγκυβέρνηση αποδέχθηκε ψηφίζοντας, με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, το 3ο μνημόνιο και συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας.

Η ρήξη με την Ευρωζώνη, η ανυπακοή στις εντολές του κουαρτέτου και η κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτηθεί ξανά η χαμένη κυριαρχία και η αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού της.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζει να δίνει τον αγώνα μέσα από τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας όσο τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ολιγάρχες των Βρυξελλών και του Βερολίνου και μακριά από τη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση, που αδύναμη να αντιδράσει τις εκτελεί.

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την «μονομερής» ενέργεια των δανειστών να επιβάλλουν την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος και που είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
           Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Σίγουρα πάντως όχι η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. όπως πριν ένα χρόνο η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι δανειστές είναι αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν,καταδικάζουν την Ελληνική κοινωνία επιβάλλοντας την πολιτική των μνημονίων και απορρίπτουν καθετί μπορεί να έχει ευνοϊκό χαρακτήρα θεωρώντας το «μονομερής ενέργεια».
          Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. απλά συμμορφώνεται στις υποδείξεις των δανειστών. Αυτό έδειξε η απόσυρση άρον άρον του Νομοσχεδίου του «Παράλληλου Προγράμματος». Τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη το διαφήμιζαν ως έξοδο από τα μνημόνια και δείγμα της αποφασιστικότητας της συγκυβέρνησης να κάνει... άνοιγμα στην κοινωνία φάνηκε πώς υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

       Οι «Θεσμοί» έστειλαν τελεσίγραφο πώς αν δεν αποσυρθεί αμέσως το Νομοσχέδιο του «Παράλληλου Προγράμματος», το οποίο περιείχε ψήγμα διατάξεων άρσης των αδικιών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, θα «πάγωνε» η δόση των 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και η συγκυβέρνηση έσπευσε να υπακούσει και να συμμορφωθεί μοιράζοντας ξανά ελπίδες πώς το Νομοσχέδιο θα επανακατατεθεί μετά τις 7 Ιανουαρίου 2016. Στη περίπτωση αυτή δε, θα είναι ξεκάθαρο ότι όποια μορφή Νομοσχεδίου κατατεθεί δεν θα είναι επιλογή της συγκυβέρνησης αλλά του «κουαρτέτου».

            Η περίπτωση του «Παράλληλου Προγράμματος» θυμίζει το «ανέκδοτο» της ρύθμισης με τις 100 δόσεις που η συγκυβέρνηση άρχισε το «ράβε ξήλωνε» καταλήγοντας τελικά σε φιάσκο. Τη στιγμή λοιπόν που στη Βουλή γίνονταν η συζήτηση για το εν λόγω Νομοσχέδιο και καλούνταν οι κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, (παραλείποντας ωστόσο να καλέσουν εγκαίρως την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που καλέστηκε τηλεφωνικά ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής), οι δανειστές το ακύρωναν στην πράξη υποχρεώνοντας την συγκυβέρνηση να το πάρει πίσω.

         Ο εκβιασμός εκ μέρους των δανειστών επιβεβαιώνει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που εδώ και χρόνια επιμένει στην κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων με ένα άρθρο, σε ένα Νόμο, όπως άλλωστε διακήρυσσε προεκλογικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. Ο άλλος δρόμος είναι γνωστός εδώ και πέντε χρόνια. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, ισοπέδωση ασφαλιστικών-εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεις προσωπικού, κατάργηση κάθε ίχνους εναπομείνασας κοινωνικής πολιτικής.

            Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και δεν εφησυχάζει με τα «παράλληλα προγράμματα»...  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...