Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 16 Γενάρη 2016 για το ασφαλιστικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ - 12.00 μ.μ.

Η πρόταση της συγκυβέρνησης για την κατάργηση ουσιαστικά της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί δρόμο χωρίς επιστροφή. Είναι μία πρόταση που δρομολογεί νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό, αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη.

       Η δέσμευση της συγκυβέρνησης για εξοικονόμηση από την συνταξιοδοτική δαπάνη 1,8 δις ευρώ μόνο για το 2016, προς εξυπηρέτηση των στόχων των «φίλων-δανειστών-εταίρων» αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης και το πέρασμα σε μια νέα δομή όπου η ανταποδοτικότητα θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών που καραδοκούν για να κερδοσκοπήσουν!!!

Όσο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, και παραμένει το τεράστιο ποσοστό ανεργίας νομοτελειακά και στο μέλλον το νέο μοντέλο σύνταξης βασικής-αναλογικής θα οδηγήσει αυτόματα σε νέες μειώσεις χωρίς καν να χρειαστεί στο μέλλον άλλη νομοθετική παρέμβαση!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην κυβερνητική πρόταση αποφάσισε και ενόψει της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλοι κοινωνικοί φορείς, το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ομονοίας και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων ενωτικά, δυναμικά και αποφασιστικά είναι η μόνη εγγύηση για την ανατροπή του σχεδιασμού που στοχεύει στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ουσιαστική εκχώρηση της «ανταποδοτικής-αναλογικής» σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες.

Παράλληλα η ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να ενημερώσει και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα προχωρά σε περιφερειακές συσκέψεις - συγκεντρώσεις μελών των πρωτοβάθμιων συλλόγων - σωματείων μελών της. Αναλυτικά το πρόγραμμα συσκέψεων - συγκεντρώσεων είναι:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της οργάνωσης και ενημέρωσης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με την ασφαλιστική - συνταξιοδοτική «απορρύθμιση» που προτείνει η κυβέρνηση και εν αναμονή της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, αποφάσισε την πραγματοποίηση τεσσάρων (4) Περιφερειακών Συσκέψεων όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας.

Οι Περιφερειακές Συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στην Αθήνα και στην Πάτρα και την ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.

Μετά τις Περιφερειακές Συσκέψεις και την ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μέλων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και αφού θα έχει προσδιοριστεί με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου Πανελλαδική Ημέρα Ενημέρωσης όπου με Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Συμβολικές καταλήψεις, θα ενημερωθεί το σύνολο των εργαζομένων για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ταυτόχρονα θα προετοιμασθεί και θα οργανωθεί η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο.

Οι Περιφερειακές Συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν: 

ΑΘΗΝΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 09.30 το πρωί στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχαήλ Βόδα 4-Αθήνα).

ΠΑΤΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 10.00 το πρωί στο «ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ» ( Πλατεία Γεωργίου-Πάτρα).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 10.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Βασ. Γεωργίου Α΄ 1-Θεσσαλονίκη).
ΛΑΡΙΣΑ: ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 10.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Ίωνος Δραγούμη 1-Λάρισα).
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΕΔΩ
Η ανακοίνωση - πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...