Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ προς ΚΕΔΕ : ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε…

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κ.Ε.Δ.Ε στις 27/1/2016 και με το οποίο φαίνεται να στηρίζει την χθεσινή (28-1-2016) κινητοποίηση – κατάληψη δημαρχείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε αποφασίσει το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΠΟΕ-ΟΤΑ), το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ απαντά : ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!

Θα ήταν αφέλεια από την πλευρά των εργαζομένων να πιστεύουν στα υποκριτικά και επικοινωνιακά δελτία τύπου που εκδίδει η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της κ. Πατούλης, για δήθεν στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Το φιλολαϊκό και φιλεργατικό προφίλ που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατεδαφίζεται από τις ίδιες του πράξεις, από την αδιαμαρτύρητη στάση που έχει κρατήσει όλα τα χρόνια, από τον μνημονιακό Καλλικράτη μέχρι τις περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων.

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την μνημονιακή λαίλαπα ,ποιος; Αυτός που επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αμαρουσίου ενταγμένος στο αυτοδιοικητικό δόγμα Φούχτελ - Γερμανίας!

Το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα σαφώς και δεν ψάχνουν «κοινή περπατησιά» στις διεκδικήσεις τους με αυτούς που στήριξαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τα μνημόνια και την νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Τι στήριξη άλλωστε μπορούν να δώσουν στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού αυτοί που το καλοκαίρι υπήρξαν ένθερμοι οπαδοί του «ναι σε όλα» (και σε περισσότερα) που περιλάμβανε η μνημονιακή πρόταση Γιουνγκέρ, στο δημοψήφισμα.

Το δελτίο τύπου της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ αποτελεί μέγιστη υποκρισία και ταυτίζεται με τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που το καλοκαίρι συνομολόγησαν και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και σήμερα φέρονται να αρνούνται για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους να το επικυρώσουν, επιχειρώντας να εξαπατήσουν και πάλι τον λαό.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 29-1-2016

δημοσίευσε ...