Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ SOS: Παλλαϊκά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης 16/1 – Θεσσαλονίκη 30/1

Τρία συλλαλητήρια για τη διάσωση της κοινωνικής ασφάλισης και κατά της ασφαλιστικής απορρύθμισης της κυβέρνησης – Κατρούγκαλου διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, με βάσει την απόφαση του γενικού της συμβουλίου (05-01-16). Τα δύο πρώτα θα πραγματοποιηθούν στις 16 Γενάρη στην Αθήνα (πλ. Ομονοίας, ώρα 12μ.) και στο Ηράκλειο της Κρήτης (ώρα 12μ.). Το τρίτο διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Γενάρη.

Στις συγκεντρώσεις, κάλεσμα για δυναμικό «παρών», σε εργαζομένους, συνταξιούχους, άνεργους, νεολαία, φορείς, κινήματα και λαό, καλούν τόσο το ΜΕΤΑ όσο και η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων.
Συσκέψεις με Ομοσπονδία, σωματεία και φορείς

Σήμερα, εξάλλου, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούνται δύο συσκέψεις: η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ., με τη συμμετοχή επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων· η δεύτερη θα γίνει στις 1.30μμ., με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και σωματείων – αναλυτικότερα εδώ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ



Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την από 05/01/2016 ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου, για προγραμματισμό των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην προωθούμενη κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και στα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζονται – για ακόμη μία φορά – να επιβάλουν στον ελληνικό λαό Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, προσδιόρισε τη διοργάνωση παλλαϊκών συλλαλητηρίων ως εξής:

  • Αθήνα: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, στις 12:00, με συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή. Συμμετέχουν και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Άρτας και Πρέβεζας.
  • Ηράκλειο (Κρήτης): Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, στις 12:00. Συμμετέχουν και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.
  • Θεσσαλονίκη: Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016. Συμμετέχουν και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ήδη αποφασίσει να καλύψει το κόστος μετακίνησης των λεωφορείων που θα μισθώσουν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ. Θα προτείνουμε, επίσης, στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, στους Φορείς Πανελλαδικής εμβέλειας, να ενημερώσουν τις οργανώσεις τους, σε όλη την Ελλάδα, για τη συμμετοχή τους σε αυτά τα συλλαλητήρια.

Τα συλλαλητήρια πρέπει και μπορεί να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και να συμβάλλουν στην επιτυχία της Γενικής Απεργίας για το Ασφαλιστικό.

Σε ό,τι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία να διοργανώσουν ΑΜΕΣΑ πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεων και επισκέψεων σε χώρους εργασίας του Λεκανοπεδίου Αττικής, με τη συμμετοχή στα κλιμάκια μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και να ενημερώσουν εγκαίρως στο e-mail: adedy0   1@adedy.gr ή στο φαξ: 210 3246165 ή στο 213 1616901-902.

Ηεκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα όλης της χώρας, να πάρουν πρωτοβουλία για τη συνδιοργάνωση συσκέψεων τις επόμενες ημέρες σε όλες τις πρωτεύουσες Νομών με τη συμμετοχή σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, οργανώσεων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, επιστημόνων, αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων, φοιτητών, ανέργων κ.λπ.

Αντικείμενο των συσκέψεων πρέπει να είναι η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, συζητήσεων, συλλαλητηρίων, καταλήψεων κ.λπ., σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων.

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αναλαμβάνουν να στηρίξουν πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα, σε συνεννόηση με τα Νομαρχιακά Τμήματα.

Θεωρούμε, επίσης, αναγκαίο να διοργανωθούν με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών συσκέψεις, με συμμετοχή των μελών των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στις οποίες μπορούν να παρευρεθούν και μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, μετά από σχετική ενημέρωση.

Τέλος, αμέσως μετά τις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, για τις οποίες έχετε ενημερωθεί, θα κυκλοφορήσει ενημερωτικό υλικό της ΑΔΕΔΥ (αφίσα, φυλλάδιο και ραδιοφωνικό σποτ) για τις παραπάνω κινητοποιήσεις.

δημοσίευσε ...