Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κατέληξε ο εργαζόμενος "κοινωφελούς εργασίας" μετά από τετράμηνη παραμονή στην εντατική

Ύστερα από 4 μήνες νοσηλεία και σε κωματώδη κατάσταση, κατέληξε τη Δευτέρα 18 Γενάρη ο 35χρονος εργαζόμενος Γεώργιος Σταμέλος, που έχει προσληφθεί μέσω της «κοινωφελούς» δουλείας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων και αμειβόταν με το «εξωφρενικό» ποσό των 495 ευρώ.
Καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, σε θέση όπου πρέπει να υπάρχει μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό, είχε τοποθετηθεί από τη δημοτική Αρχή στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο εργαζόμενος τραυματίσθηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας, πέφτοντας από απορριμματοφόρο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Είχε τοποθετηθεί από το Δήμο στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση και δούλευε τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του.
Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική της συντριπτικής πλειονότητας των δημάρχων που ακολουθούν και εφαρμόζουν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές, που αντιμετωπίζουν σαν σκλάβους τους εργαζομένους των συγκεκριμένων προγραμμάτων δουλείας και που μέχρι και σήμερα δεν έκαναν τίποτε, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν μόνιμη, σταθερή δουλειά με ασφάλεια, με αποτέλεσμα χιλιάδες να βρεθούν εκτός εργασίας στα τέλη του περασμένου χρόνου. Οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελής» εργασία, αντιδρώντας στις εργασιακές σχέσεις "γαλέρας", προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, στήνοντας σκηνές και κέντρο αγώνα έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης οι πενταμηνίτες, που η πλειονότητα εξ αυτών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η κυβέρνηση, αν και μετά από αγώνες και παρεμβάσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, έχει αναγνωρίσει εργασιακά δικαιώματα και έχει προειδοποιήσει τους αιρετούς να μην τους τοποθετούν σε θέσεις όπου προβλέπεται μόνιμο προσωπικό, ωστόσο, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, επρόκειτο μάλλον για «θεαθήναι». Μάλιστα, προκειμένου να... εξαλείψει την ανεργία, έχει προχωρήσει στην εξαγγελία νέων προγραμμάτων δουλείας, 100.000 και 150.000 θέσεων σκλαβιάς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


δημοσίευσε ...