Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κάλεσμα του ΜΕΤΑ: Ξεκινά η «βδομάδα των παθών»

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή το αντιασφαλιστικό – φορομπηχτικό νομοσχέδιο. Περίμενε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και των εορτών του Πάσχα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα συναντήσει τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Και μόνο αυτό το γεγονός, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση, όπως όλες οι προηγούμενες, που φοβάται τον ελληνικό λαό, νομοθετεί καθ' υπόδειξη των δανειστών και γρήγορα θα έχει το ίδιο τέλος, γιατί μπορεί η διάψευση των ελπίδων να δημιούργησε ηττοπάθεια και απογοήτευση, η σκληρή όμως πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, σύντομα θα μετατρέψει την απογοήτευση σε οργή και σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, όμως, με αποκορύφωμα την γενική πανεργατική - παλλαϊκή απεργία στις 4 Φλεβάρη, αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται και ότι το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ μπαίνει σε ένα νέο κύκλο πολιτικής αποσταθεροποίησης που μπορεί να κάνει τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις εφαρμόζουν, όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και εφικτό.

Με το νομοσχέδιο αυτό, μειώνονται για 12η φορά οι συντάξεις, καθιερώνεται η εθνική σύνταξη, αυξάνονται τα χρόνια από 15 στα 20 για την πλήρη καταβολή της, και μειώνονται οι συντελεστές αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης, με αποτέλεσμα από το 70% που είναι σήμερα για την πλειοψηφία των εργαζομένων, να κατρακυλάνε στο 35,40% με 35 χρόνια εργασίας, καταργεί σταδιακά το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, οδηγεί στη σταδιακή κατάργηση των επικουρικών και ολοκληρώνει την ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και, από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό και οι συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό, προβλέπονται: η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα μικρομεσαία εισοδήματα και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων με μπλοκάκι, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών – κτηνοτρόφων - αλιέων, που θα οδηγήσουν στην προλεταριοποίησή τους και στην καταστροφή πολλών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, στην περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας και στην αύξηση της μεταναστευτικής ροής των επιστημόνων, ιδιαίτερα των νέων.

Το ΜΕΤΑ καλεί τα συνδικάτα να οργανώσουν συντονισμένες μαζικές αντιδράσεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Να ξεπεράσουν την απαράδεκτη στάση της ΓΣΕΕ, που σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει μια 48ωρη απεργία φάντασμα, και η μεν ΓΣΕΕ ακόμη δεν έχει προσδιορίσει την ημερομηνία, το δε ΠΑΜΕ συνεχίζει αυτές τις κρίσιμες ώρες να οργανώνει τις κομματικές του συγκεντρώσεις και να αρνείται την κοινή δράση όλων των ταξικών δυνάμεων και την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων μέσα από τα συνδικάτα.

Καλούμε, τέλος, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες από τα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4/2016, ΩΡΑ 6.30ΜΜ.
ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ

δημοσίευσε ...