Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δήμος Πειραιά: Ενωμένα τα Σωματεία του Δήμου κατά του ΑΝΤΙασφαλιστικού



Με κοινό βηματισμό και προγραμματισμό δράσης προχωρούν και τα 5 Σωματεία – Σύλλογοι Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά για την αποτροπή της ψήφισης του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που κατέθεσε η συγκυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων και των πέντε Συλλόγων – Σωματείων που πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη 26/4/2016 και εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή ανακοίνωση. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις από το σύνολο των κλάδων το κόσμου της εργασίας, εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστημονικοί φορείς, μικρομεσαίοι επαγγελματίες κ.α. που εναντιώθηκαν στην πρόταση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. H κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στους σχεδιασμούς της για κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Την Παρασκευή 22 Απρίλη 2016 η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, κατέθεσε στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των θεσμών επί 6 και πλέον μήνες κατέληξαν το νομοσχέδιο να έχει πολύ χειρότερη μορφή από την αρχική πρόταση της κυβέρνησης.

Με το 3ο μνημόνιο, αφού πρώτα αύξησε σ’ όλους τους εργαζόμενους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας και στα 62–67 ανατρέποντας ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, τώρα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και ολοκληρώνει την ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό τον μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό ενώ τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Μειώνει ακόμη περισσότερο την εθνική σύνταξη και αυξάνει τα χρόνια από 15 στα 20 για την πλήρη καταβολή της, καθώς και τα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης, με αποτέλεσμα από το 70% που είναι σήμερα για την πλειοψηφία των εργαζομένων, να κατρακυλάνε στο 35,40% με 35 χρόνια εργασίας.

Ενώ με το φορολογικό που κατέθεσε μαζί με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, επιχειρείται νέα φοροεπιδρομή στο εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης και της νέας επίθεσης που δεχόμαστε, στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα αυτή τη φορά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας προκειμένου να δώσουμε ενιαία και αποφασιστικά τη μάχη για την αποτροπή της ψήφισης του αντιασφαλιστικού – φορολογικού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα προεδρεία των 5 Συλλόγων – Σωματείων Εργαζομένων και σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν με την έναρξη του ωραρίου την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στην  ΚΑΤΑΛΗΨΗ των εργασιακών χώρων : Δημαρχείου (πλ.Κοραή) στις 7.00π.μ. – Γκαράζ (οδού Ρετσίνα 45) – Ηλεκτρολογικό (Θηβών και Φαλήρου) στις 6.30πμ. – Πύργος Πειραιά 7.00π.μ.

Στο χώρο του Γκαράζ (Ρετσίνα 45) λόγω ιδιαιτερότητας η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ξεκινά από τις 11.30μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016.

Την ίδια ημέρα Πέμπτη (5/5/2016) στις 11.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί κεντρική συγκέντρωση ενημέρωσης στην είσοδο του Δημαρχείου όλων των εργαζομένων του Δήμου.

Ενισχύουμε την ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο χώρο εργασίας μας, Συμμετέχουμε στην κεντρική συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 Ενωτικά και Αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη

ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
 

δημοσίευσε ...