Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Καλύτερο εκπρόσωπο τύπου δεν θα μπορούσε να βρει η κα. Δούρου

Δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο εκπρόσωπο τύπου η κα. Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ και η κα. Αφροδίτη Μπιζά Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να ασκούν την φιλοεργολαβική τους πολιτική στον Σύνδεσμο, από έναν συνδικαλιστή που τα προηγούμενα χρόνια καταδίκαζε και εναντιωνόταν σε κάθε μορφή ανάθεσης εργασίας σε εργολάβους του πρ. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού.

Ο πρ. συνδικαλιστής που ηγείται άτυπα (λόγω συνταξιοδότησης) αλλά ουσιαστικά στην προσπάθεια δημιουργίας φιλοκυβερνητικής – κομματικής (ΣΥΡΙΖΑ) συνδικαλιστικής παράταξης, καπηλευόμενος αυθαίρετα και ανήθικα την επωνυμία της ΑΣΚ-ΟΤΑ, της παράταξης που τον ανέδειξε συνδικαλιστικά, ανέλαβε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» προκειμένου να μην «καούν» οι εν λόγω κυρίες στο θέμα της ανάθεσης της φύλαξης του ΧΥΤΑ σε εργολάβους. Οι προθέσεις του άλλωστε είχαν διαφανεί από την συμμετοχή και συνοδεία που πρόσφερε στην εργοδοσία, όντας συνδικαλιστής και μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις αιφνιδιαστικές επισκέψεις της κ. Δούρου σε χώρους εργασίας και μάλιστα ημέρες που είχαν εξαγγελθεί στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις!

Προφανώς η Περιφερειάρχης Αττικής δεν θέλει να ξυπνήσει μνήμες παλαιότερων ανακοινώσεων της: «Προς κατ’ επάγγελμα διαπλεκόμενους λασπολόγους: Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει υπογράψει ή αναθέσει ΚΑΜΙΑ εργολαβία, είτε καθαριότητας είτε φύλαξης ή αναφορικά με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα…» και κρατάει αποστάσεις αναθέτοντας στον συνδικαλιστή, μέλος της Κ.Ε του κυβερνητικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) και μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ να υπερασπίσει την φιλοεργολαβική πολιτική της.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θεωρεί επιεικώς γελοίο το άρθρο υποστήριξης της ανάθεσης φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής σε ιδιώτες του Θωμά Μπιζά, αλλά δείχνει όμως το συνδικαλιστικό του υπόβαθρο, όταν προσομοιάζει την εξάλειψη της παραβατικότητας τρίτων στο χώρο του ΧΥΤΑ με την «προστασία» των εργασιακών χώρων από τις «δυνάμεις της τάξης», κάτι που ποτέ δεν αναφέραμε στις ανακοινώσεις μας, ή όταν υποστηρίζει ότι τις οργανωμένες συμμορίες με κανονικό οπλισμό θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες αμειβόμενοι με 300 και 400 ευρώ.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» θα του λέγαμε σε ότι αφορά την εμφάνιση των ΜΑΤ σε χώρους εργασίας, δικαστήρια και κινηματογράφους, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στηρίζει στέλνει εκεί τις δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην μνημονιακή – νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Το μνημόνιο συνεργασίας ΕΔΣΝΑ με το υπουργείο προστασίας του πολίτη αν ήταν σε λάθος κατεύθυνση, γιατί το χρησιμοποιούσαν επικοινωνιακά και διατυμπάνιζαν παντού ότι με το μνημόνιο συνεργασίας θα λυθεί το πρόβλημα της παραβατικότητας τρίτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής; Τι άποψη είχε το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τότε;

Τελικά αν ακόμα επιμένουν ότι η παραβατικότητα τρίτων στον ΧΥΤΑ δεν είναι θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μπορεί να αντιμετωπιστεί από εξειδικευμένους στην φύλαξη εργαζόμενους γιατί δεν προτίμησαν να προσλάβουν ως μόνιμο προσωπικό του ΕΔΣΝΑ τους απολυμένους από τις εταιρίες φύλαξης που κλείνουν και αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους;

Την αντίληψη του αναγκαίου κακού και του Τ.Ι.Ν.Α δεν υπάρχει άλλη λύση, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, για να περνάει τα εξοντωτικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία μνημόνια, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων που διαδέχθηκε στην εξουσία, χρησιμοποιεί και ο πρώην συνάδελφος - συνδικαλιστής στο άρθρο του για να υποστηρίξει άλλη μία ιδιωτικοποίηση εργασιών που έχει την ευθύνη ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής.

Μετά τις τόσες ιδιωτικοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή της κα Ρένας Δούρου και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, παρά του ότι διερρήγνυαν προεκλογικά και μετεκλογικά τα ιμάτια τους για την εναντίωση τους στις ιδιωτικοποιήσεις και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, δεν θα μας εκπλήξει το γεγονός να εμφανίσουν ως αναγκαίο κακό την συνέχεια της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Αττική, όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Εξάλλου για τον σκοπό αυτό τα συνδικαλιστικά «αμορτισέρ» έχουν ενεργοποιηθεί και επιχειρούν την «απόσβεση των κραδασμών» στο συνδικαλιστικό κίνημα, προετοιμάζοντας και αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία ότι η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων θα έρθει ως αναγκαίο κακό και δεν θα αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα αλλά την ευθύνη φέρουν αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (π.χ. Δήμαρχος Φυλής – πρόεδρος ΚΕΔΕ – πρ. Περιφερειάρχης Αττικής κ.α.) που σαφώς έχουν και αυτοί τις ίδιες ευθύνες εξυπηρετώντας τα δικά τους εργολαβικά συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν «σύμμαχοι» ή «συνοδοιπόροι» στην πάλη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνδικαλιστικές συμπεριφορές τέτοιες ή παρόμοιες, που από εκπρόσωπος των εργαζομένων γίνεσαι εκπρόσωπος τύπου της εργοδοσίας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της αναδεικνύει την επιτακτικότατα της ανάγκης που υπήρξε για την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ και την απαλλαγή του από τα συνδικαλιστικά βαρίδια που μεταλλάχτηκαν σε μια νύχτα σε εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές, γεγονός που δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με σταθερότητα στις θέσεις του χωρίς λειάνσεις και εκπτώσεις συνεχίζει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα κατά των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών που εξυπηρετούν την κοινωνία που δοκιμάζεται άθλια από τα μνημόνια και τη λιτότητα της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της συνεχιζόμενης μνημονιακής – νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ και αυτών που την εφαρμόζουν, παρατείνοντας την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 18-8-2016  

δημοσίευσε ...