Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής

Υπό κατάληψη και διαρκής Γενική Συνέλευση βρίσκεται από χθες Πέμπτη 22/9/2016 το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Αιτία των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η διοίκηση του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι είναι η πρώτη απόλυση εργαζόμενου που είχε προσληφθεί το 2010 από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που γίνεται στον Δήμο κατόπιν αποφάσεως της Δημοτικής Αρχής.

Να θυμίσουμε ότι το μνημονιακό μέτρο της απαγόρευσης των προσλήψεων που εφαρμόστηκε το 2010 είχε «παγώσει» την ολοκλήρωση διορισμού των επιτυχόντων, ωστόσο όμως δεν είναι λίγες οι δημοτικές αρχές που προχώρησαν στην πρόσληψη εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών και των δημοτών που δημιουργούνται ακόμα και σήμερα από την τραγική έλλειψη προσωπικού.

Το άρθρο 20 του νόμου 4325/2015, που άνοιξε το δρόμο για την πρόσληψη των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς των Δήμων που περιλαμβάνονται στους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ και που δημοσιεύτηκαν μετά την 1/1/2009, δεν προσδιορίζει τι θα γίνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες.

Όταν νομοθετήθηκε η δυνατότητα πρόσληψης από τους προσωρινούς πίνακες, η διαδικασία για την αντικατάσταση αυτών που τελικά δεν συμπεριλαμβάνονταν στους οριστικούς θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (5-6 μηνών) και όχι μετά από 6 ή 7 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι μετά από επτά χρόνια συνεχούς εργασίας έχουν αποκτήσει δικαιώματα, έχουν δημιουργηθεί βάσιμες ελπίδες ότι θα παραμείνουν στην εργασία και έχουν προγραμματίσει με αυτά τα δεδομένα τη ζωή τους. Δεν μπορεί να έρχεται σήμερα η πολιτεία που έχει αυθαιρετήσει, που καταπάτησε το δικό της θεσμικό πλαίσιο και χωρίς κανένα κόστος να τιμωρεί πάλι τους εργαζόμενους.

Μοναδική λύση σήμερα είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες, καθώς και η πρόσληψη όλων όσων είναι στους οριστικούς πίνακες και δεν είχαν αναλάβει υπηρεσία.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και καλεί την διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού άμεσων κινητοποιήσεων με τους Συλλόγους – Μέλη της που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Η κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας που επινοεί το κεφάλαιο για να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να συμπιέζει τα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα τους, πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μένει σε επίπεδο ανακοινώσεων ή ευχολογίου.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 23-9-2016
Το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Αγίας Παρασκευής
 
Μετά την υπογραφή της απόφασης της απόλυσης της συναδέλφισσας σε προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ από το 2010, το Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΑΠ αποφάσισε και ζητά:

την άμεση ανάκληση της πράξης απόλυσης,

την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «την συζήτηση των εξελίξεων και την διεκδίκηση από την Κυβέρνηση από κοινού εργαζομένων και Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Αρχής, για την άμεση επίλυση του προβλήματος όλων των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες και την παραμονή τους στην εργασία».

Αύριο Παρασκευή 23/09 και ώρα 7.00 π.μ. Γενική Συνέλευση και συνέχιση της κατάληψης με συμμετοχή όλων των εργαζομένων από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

δημοσίευσε ...