Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Θα εμποδίσουμε την είσοδο ιδιωτών στην Καθαριότητα του Δ. ΔΑΑ

Σε απευθείας αναθέσεις στον τομέα της καθαριότητας φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας Αντίκυρας (ΔΑΑ), βάσει και της σχετικής ανάρτησης – πρόσκλησης στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου (αρ. Πρωτ: 6023) για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (θέματα 10ο, 11ο, 12ο). Άμεσα αντέδρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η θέση του «είναι κάθετη, σταθερή, μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη: είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή παραχώρησης σε ιδιώτες-εργολάβους οποιουδήποτε τομέα των ΟΤΑ».
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζει και συμπληρώνει, λέγοντας: «είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης των υπηρεσιών των δήμων σε εργολάβους, η οποία -εκτός των άλλων- μπορεί να λειτουργήσει ως κερκόπορτα σε απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στους δήμους».

Ο Σύλλογος καλεί τη Δημοτική Αρχή ΔΑΑ να κάνει χρήση του άρθρου 7 του Ν.4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως η καθαριότητα, και να σταματήσει τον όποιο προγραμματισμό ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στις δημοτικές ενότητες.

«Αυτό το είχαμε εντοπίσει και είχαμε ζητήσει να εφαρμοστεί ήδη από την 11/04/2016 ανακοίνωση μας που κοινοποιήθηκε και στο δήμαρχο ΔΑΑ», σημειώνει και συμπληρώνει: «Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να προσπαθεί να παίξει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και να δημιουργήσει “κερκόπορτες”» τόσο σε βάρος τους όσο και σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει απέναντί της».

δημοσίευσε ...