Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο κατά του ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ στις 27/9

ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - 6:00μ.μ. - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η υπεράσπιση των κοινών αγαθών (στέγαση, διατροφή, νερό, ρεύμα, επικοινωνίες, μεταφορές, υγεία, παιδεία, ελεύθεροι χώροι) ως δημόσια αγαθά απρόσκοπτης ατομικής και συλλογικής προσβασιμότητας είναι υποχρέωση όλης της κοινωνίας. Με τη «δικαιολογία» του χρέους, η κυβέρνηση προσφέρει τις ΔΕΚΟ παροχής αυτών των υπηρεσιών, μέσω της ένταξής τους στο Υπερταμείο, βορά στο κεφάλαιο. Ιδιωτικοποιεί το ρεύμα, το νερό και τα άλλα αγαθά.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, όλη την κοινωνία να υπερασπίσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητά τους να έχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης, να έχουν ρεύμα, δημόσιες μεταφορές. Να αποτρέψουν την αντισυνταγματική υπαγωγή – ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, καθώς επίσης και των άλλων ΔΕΚΟ, της ΔΕΗ, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της ΕΛΒΟ και των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (αυτής δηλαδή που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των δημόσιων νοσοκομείων, των δημόσιων σχολείων και των δικαστηρίων, υπεύθυνη για όλες τις κρατικές κτηριακές υποδομές).

Το ΜΕΤΑ καλεί τη Βουλή να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εκχώρησης του δημόσιου πλούτου και της λαϊκής περιουσίας στα χέρια των δανειστών και των τραπεζιτών.

Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού, του ρεύματος,
της υγείας και της παιδείας και των άλλων κοινών αγαθών.

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
και απαιτούμε να καταργηθεί το Υπερταμείο

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ
ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6ΜΜ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Δημόσια αγαθά για όλο το λαό
ΟΧΙ στο ξεπούλημα για κέρδη και ευρώ

δημοσίευσε ...