Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Η κατάσταση στα χέρια των εργαζομένων – η κατάληψη συνεχίζεται



Μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/9/2016 του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και κλιμακίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κου Χριστόφορου Βερναρδάκη, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του Δημαρχείου.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κος Ηλ. Γεωργαντάς αφού άκουσε τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων, παρά την θετική διάθεση που έδειξε δεν δεσμεύτηκε, δεν θα μπορούσε άλλωστε, αν το υπουργείο θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ή όχι, αφήνοντας όλες τις περιπτώσεις ανοικτές και τους συνάδελφους στην ανασφάλεια τους.

Προφανώς και για τον λόγο αυτόν, να αποφύγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις δεσμεύσεις, η συνάντηση δεν έγινε με τον ίδιον τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βερναρδάκη αλλά με τον Διευθυντή του γραφείου του.

Με δεδομένο ότι οι απολύσεις προχωρούν με γοργό ρυθμό γίνεται προφανής και ο στόχος του υπουργείου. Μέσα από την υποσχεσιολογία και την τακτική του «θα» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πιστεύοντας ότι ο χρόνος είναι «ο καλύτερος γιατρός» ευελπιστεί ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα κοπάσουν, οι κινητοποιήσεις θα εκφυλιστούν ή θα τερματίσουν και δεν θα θυμάται κανένας το θέμα μετά από δύο μήνες που ισχυρίστηκαν ότι χρειάζεται για να εξευρεθεί λύση.

Είναι γεγονός όμως ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής άναψαν τη σπίθα με την άμεση και δυναμική τους κινητοποίηση κλείνοντας το Δημαρχείο και απαιτώντας να βρεθεί άμεση λύση, όχι μόνο για την συναδέλφισσα που απολύθηκε στον δικό τους Δήμο, αλλά για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην ίδια θέση και η κυβέρνηση επιμένει να τους έχει σε ανασφάλεια και ομηρία μέχρι να τους πετάξει στον Καιάδα της ανεργίας μετά από επτά χρόνια που προσφέρουν την εργασία τους, καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών και εξυπηρετούν τους πολίτες. 
Η σπίθα όμως για να γίνει φλόγα και να κρατηθεί αναμμένη χρειάζεται την στήριξη όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και κυρίως της ομοσπονδίας που πρέπει να συντονίσει τα σωματεία – μέλη της και προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι τις αυθαιρεσίες της πολιτείας δεν μπορεί να τις πληρώνουν συνέχεια οι εργαζόμενοι, όπως και οι πολιτικές που εφαρμόζουν δεν μπορεί να καταστούν συνέχεια θύμα τον εργαζόμενο.



ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ


ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ  Δ.Σ. & Γ.Σ.  27/9/2016 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Μετά από την χτεσινή συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο, ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Υπουργού να δρομολογήσει διαδικασίες ώστε να βρεθεί τρόπος  επίλυσης του θέματος νομοθετικά σε διάστημα τουλάχιστον ενός διμήνου. Μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο  ενημερωθήκαμε ότι αδυνατεί να ανακαλέσει την πράξη απόλυσης .

Αποφασίσαμε την συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης – κατάληψης με κλιμάκωση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης της συναδέλφισσας.

Παρέχουμε διευκόλυνση στις υπηρεσίες που απαιτούνται έτσι ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου, και σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει από τους πολίτες και τις υπηρεσίες .  

δημοσίευσε ...