Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στους δανειστές και όχι στους απόρους!

Με το πέρας της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξήγγειλε από τα εγκαίνια της Ολύμπιας oδού, στο Κιάτο, ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε μέχρι το τελευταίο ευρώ στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ανερυθρίαστα και με μεγάλο στόμφο, ο πρωθυπουργός λέει ψέματα, όπως ψέματα είπε και πρόσφατα σε ομιλία του στην Άρτα, όπου θυμήθηκε και… τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

 Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι τα περίφημα 246 εκατ. ευρώ θα τα πάρει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2017, αφού ελεγχθεί πρώτα η νομιμότητα προέλευσής τους. Είναι ηλίου φαεινότερο, όμως, ότι η αίσια κατάληξη αυτής της διαδικασίας θα σημαίνει το «ξέπλυμα» όλων αυτών που -υποτίθεται- ήθελε να «πατάξει», αφού άλλοι χρωστάνε τεράστια ποσά, άλλων έχει δεσμευτεί η περιουσία, άλλοι είναι υπόδικοι, άλλοι έχουν απολύσει το 1/3 των εργαζομένων τους και τους έχουν απλήρωτους κ.λπ.

Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μνημονιακή υποχρέωση, η οποία περιγράφονταν στο 3ο μνημόνιο (Ν.4336/2015), που ψήφισαν από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Εκεί, λοιπόν, στο άρθρο 3, παρ. 2.1 και μάλιστα στην ίδια θεματική ενότητα μαζί με τις περικοπές των συντάξεων, την υπερφορολόγηση του λαού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που οδηγεί στην καταστροφή και τη βίαιη προλεταριοποίηση των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών, προβλέπονταν και η «…προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού υποβολής προσφορών για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών…»

Γνωρίζουμε, όμως, όλοι ότι τίποτα δεν μπορεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αν δεν έχει την έγκριση των δανειστών, που και αυτό συμπτωματικά (;) ψηφίστηκε στον ίδιο νόμο με τις τηλεοπτικές άδειες, που προβλέπει επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που θα προκύπτουν από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των τρένων και των αεροδρομίων, από τη φοροεπιδρομή σε βάρος της κοινωνίας, από το κόψιμο των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, από τον ΕΝΦΙΑ και από τις τηλεοπτικές άδειες, θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους! Και ΑΥΤΗ είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αλήθεια!

Αλλά αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την εκφωνήσει ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας ένα άλλο έργο, με το ψαλίδι στο χέρι, για το οποίο ΠΑΛΙ δεν είπε ΚΑΜΙΑ αλήθεια! Την αλήθεια για το έργο της Ολύμπιας οδού την έχουν πει οι εκατοντάδες χιλιάδες των τροχαίων ατυχημάτων, οι χιλιάδες των νεκρών, τα εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων, για ένα έργο που εδώ και οκτώ χρόνια μοιάζει σαν το γεφύρι της Άρτας και είναι μόνιμα ατέλειωτο και τα από το οποίο έχουν θησαυρίσει οι «εθνικοί» μας εργολάβοι.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να υψώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν μαζί με τα άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ’ τα μνημόνια, τους μικρομεσαίους ελευθέρους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες, για την κατάργηση των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για τον τερματισμό της λιτότητας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, για τη διαγραφή του χρέους και τη στάση πληρωμών απέναντι στους δανειστές, για τη ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ και για να γίνει η αρχή μιας νέας αναγεννητικής πορείας. με κέντρο τα συμφέροντα του λαού και το τόπου κι όχι τα συμφέροντα του εγχώριου, του ευρωπαϊκού και του διεθνούς κεφαλαίου.

ΜΕΤΑ 4/9/2016

δημοσίευσε ...