Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συγκέντρωση κατά «Ευρωπαϊκού Πυλώνα Δικαιωμάτων» και υποκρισίας κυβέρνησης

 
Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, ώρα 9πμ., γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την επόμενη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, έξω από το γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βασ. Αμαλίας 8-Αθήνα), η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στον εμπαιγμό και στην υποκρισία, οι οποίες «έχουν πάρει τη θέση των φιλολαϊκών δεσμεύσεων που προανήγγειλε η συγκυβέρνηση πριν τις εκλογές».

 Η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων καλεί «όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας, τα Μέλη των Δ.Σ., αλλά και άλλων Ομοσπονδιών και οργανώσεων να μεταβιβάσουμε δια ζώσης την άποψή μας για τον… “Ευρωπαϊκό Πυλώνα Δικαιωμάτων” που μας ετοιμάζει η “συμμορία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να πάρουν το μήνυμα που τους αξίζει ως “εγκληματική οργάνωση” που έδρασε στην Ελλάδα και σκόρπισε τον πόνο και την θλίψη».

Την στιγμή που οι συντάξεις πετσοκόβονται, που τα όρια συνταξιοδότησης τείνουν να ευθυγραμμιστούν με το όριο… θνησιμότητας, που εκατομμύρια πολίτες είναι καταδικασμένοι στην εξαθλίωση και την φτώχεια, η κυβέρνηση μας καλεί σε «φιέστες» που αφορούν στα «… κοινωνικά δικαιώματα και την προάσπισή τους.»!!!

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό απ’ την μία να ψηφίζονται σκληρά μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή να θερίζει όλα τα νοικοκυριά, η ανεργία να μαστίζει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, να δρομολογείται η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, να καταργούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ιδιωτικοποιούνται Δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, να ξεσπιτώνονται οικογένειες, να αυτοκτονούν απελπισμένοι συνάνθρωποί μας και απ’ την άλλη να καλούμαστε να συμμετέχουμε σε Δημόσια διαβούλευση που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κοινωνικές πολιτικές.

Οργανώνουν «διαβούλευση» για τις κοινωνικές πολιτικές αυτοί που υπαγόρευσαν και συνεχίζουν την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και της εξαθλίωσης και την πραγματοποιούν με προσκεκλημένους Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, όπως και στελέχη της τρόικας εσωτερικού. Οι εργαζόμενοι απλά προσκαλούνται ως άλλοθι της καταστροφικής αυτής πολιτικής.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σταθερή στον δρόμο του «αντιμνημονιακού αγώνα» δεν είναι δυνατόν να μείνει απαθής και αμέτοχη σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζει η συγκυβέρνηση στις πλάτες των εργαζομένων αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Ο εμπαιγμός και η υποκρισία έχουν πάρει τη θέση των φιλολαϊκών δεσμεύσεων που προανήγγειλε η συγκυβέρνηση πριν τις εκλογές. Γι’ αυτό το λόγο και η απάντησή μας θα δοθεί όπως ακριβώς πολύ καλά γνωρίζει η Ομοσπονδία μας την ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στις 9.00 το πρωί έξω από το γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βασ. Αμαλίας 8-Αθήνα).

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας, τα Μέλη των Δ.Σ., αλλά και άλλων Ομοσπονδιών και οργανώσεων να μεταβιβάσουμε δια ζώσης την άποψή μας για τον… «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» που μας ετοιμάζει η «συμμορία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να πάρουν το μήνυμα που τους αξίζει ως «εγκληματική οργάνωση» που έδρασε στην Ελλάδα και σκόρπισε τον πόνο και την θλίψη.

Και όπως είναι γνωστό: «ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».ΕΔΩ η διαβούλευση για τον ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

δημοσίευσε ...