Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Οργανωτική εγκύκλιος για τις κινητοποιήσεις στην 81η ΔΕΘ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι… Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρέπει να αποτελέσουν το μεγάλο «σταθμό» συνάντησης και κοινού αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη, ακραία αντικοινωνική, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Όλοι και όλες κατανοούμε την ανάγκη οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 να είναι ξεχωριστής δυναμικής και μαζικότητας, ανάλογης της επίθεσης που δεχόμαστε, να είναι ένας ενδιάμεσος «σταθμός», αλλά ταυτόχρονα και νέα αφετηρία για αγώνα με νέα ορμή, νέα ενότητα και νέα δυναμική, για την ανατροπή των αντιλαϊκών, μνημονιακών πολιτικών.

Απαιτείται λοιπόν, να προετοιμαστούμε έγκαιρα, να οργανώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, με κορυφαία στιγμή των παρεμβάσεών μας τη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:00 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 29/08/2016 για τις δράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι χρήσιμο, αλλά και απαραίτητο, για το συντονισμό και την ολοκλήρωση του κεντρικού σχεδιασμού, να μας γνωρίσετε το αργότερο έως την 6η Σεπτεμβρίου:

Α. Τον υπεύθυνο που έχει ορίσει η Οργάνωσή σας για την προετοιμασία της κινητοποίησης για τη ΔΕΘ.

Β. Το πρόγραμμα πρωτοβουλιών που θα διαμορφωθεί από κάθε Ομοσπονδία και κάθε Νομαρχιακό Τμήμα (κυρίως Μακεδονίας-Θράκης-Ηπείρου και Θεσσαλίας), σχετικά με την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και συσκέψεων με πρωτοβάθμια Σωματεία, καθώς και άλλες κινήσεις και μορφές υποστήριξης και ενίσχυσης των κεντρικών μορφών δράσης. Σε αυτές τις Γ.Σ. και συσκέψεις θα παρευρεθούν και μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και του Προεδρείου του Γενικού Συμβουλίου μετά από συνεννόηση με τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα:

Αδαμόπουλος Νίκος Ν.Τ. Πρέβεζας, Ν.Τ. Λευκάδας
Βαϊνάς Παντελής Ν.Τ. Μαγνησίας, Ν.Τ. Τρικάλων
Καλομοίρης Γρηγόρης Ν.Τ. Λάρισας, Ν.Τ. Πιερίας
Καραγιάννη Τάνια Ν.Τ. Καβάλας, Ν.Τ. Ξάνθης
Κουτσιουμπέλης Σταύρος Ν.Τ. Πέλλας, Ν.Τ. Κιλκίς
Μπαλασόπουλος Θέμης Ν.Τ. Σερρών, Ν.Τ. Θεσσαλονίκης
Μπράτης Δημήτρης Ν.Τ. Ιωαννίνων, Ν.Τ. Άρτας
Πολυμερόπουλος Βασίλης Ν.Τ. Δράμας
Κρητικός Μάριος Ν.Τ. Ροδόπης, Ν.Τ. Έβρου
Παληγιάννης Βασίλης Ν.Τ. Καρδίτσας

Γ. Τις ενέργειες και το σχεδιασμό κάθε Νομαρχιακού Τμήματος για μαζική μετακίνηση εργαζομένων, προς τη Θεσσαλονίκη, από την υπόλοιπη χώρα και κυρίως από τις περιοχές Μακεδονίας-Θράκης- Θεσσαλίας και Ηπείρου, για συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, προκειμένου έγκαιρα η ΑΔΕΔΥ να συμβάλει και να υποστηρίξει το σχεδιασμό κάθε Νομαρχιακού Τμήματός της. Έχει, ήδη, αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή να καλύψει το κόστος των λεωφορείων για τη μετακίνηση των διαδηλωτών.

Δ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ήδη μισθώσει λεωφορεία για να στηρίξει την προσπάθεια των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου της Αττικής για μετακίνηση των μελών τους για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσει το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:30πμ από την Πλατεία Συντάγματος και θα επιστρέψουν την ίδια μέρα αμέσως μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου.

Παρακαλούνται τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να μας γνωστοποιήσουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, τον αριθμό καθώς και τα ονόματα των μελών τους που επιθυμούν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία της Αθήνας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, επειδή η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την ΕΔΟΘ –αλλά και το Συνδικαλιστικό Κίνημα του Ιδιωτικού Τομέα- αναπτύσσει το κεντρικό πρόγραμμα παρεμβάσεων, προβολής κινητοποίησης των Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή προ και κατά την πραγματοποίηση των εγκαινίων της ΔΕΘ, η έγκαιρη ενημέρωσή μας για το δικό σας επιμέρους σχεδιασμό, θα ενισχύσει και θα δυναμώσει τις κοινές μας δράσεις.

Συνεχίζουμε…

Ο «σταθμός» της φετινής ΔΕΘ πρέπει να δώσει
Νέα Ορμή, Νέα Ενότητα, Νέα Δυναμική

Για την πραγματοποίηση των άμεσων,
αλλά και των μακροπρόθεσμων στόχων μας

Από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

δημοσίευσε ...