Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι και στους δήμους!

 
Το αντι-παράδειγμα του Δήμου Αργουρούπολης – Ελληνικού

Την ώρα που η κυβέρνηση εξαπλώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα και στους δήμους, μέσω 5μηνων, κοινωφελούς εργασίας κτλ., την ίδια ώρα υπάρχουν αιρετοί –που πατώντας στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική για απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις πάγιες και διαρκείας ανάγκες των δήμων- βάζουν τον αντεργατικό θεσμό της ενοικιαζόμενης εργασίας στους ΟΤΑ, όπως έχει κάνει ήδη ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού και η δημοτική Αρχή του Γιάννη Κωνσταντάτου.

Με απόφασή του, που έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ: Ψ052ΩΡ7-5ΘΗ), ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού ενοικίασε τρεις εργαζομένους από την εταιρεία «Γενικές Υπηρεσίες Προσωπικού», με απευθείας ανάθεση, ύψους 24.552 ευρώ, για τη δημοτική συγκοινωνία. Το «ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ανά άτομο» είναι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, 1.000 ευρώ.

Και δε σταμάτησε, όμως, εκεί η δημοτική Αρχή Αργυρούπολης – Ελληνικού. Με κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 4 Σεπτέμβρη, ο Γ. Κωνσταντάτος θα προχωρήσει και στην «ενοικίαση» 4 εργατοτεχνιτών από εταιρεία ενοικιαζόμενου προσωπικού. Το κόστος για αυτή τη… δαπάνη είναι 24.800 ευρώ.

Ο… ελιγμός του δημάρχου, ότι η απόφαση θα παρθεί «για να υπάρχει» και στη συνέχεια θα γίνουν και κινητοποιήσεις (!), δεν έπεισε κανέναν (πλην των μελών της συμπολίτευσης, η οποία ενέκρινε χωρίς ενδοιασμούς την πρόταση). Απεναντίας στηλιτεύτηκε από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι αντέδρασαν άμεσα και ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει την πρόταση. Ωστόσο, η παρέμβασή τους ήταν σε… ώτα μη ακουόντων, όπως αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα και από την προηγούμενη απόφαση του δημάρχου για τους ενοικιαζόμενους οδηγούς.

Το γεγονός, πάντως, είναι ένα: ότι η πλειονότητα των δημοτικών Αρχών εκμεταλλεύονται υπέρ το δέον το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο που συντηρεί και εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αρνούνται να κατέβουν στους δρόμους για να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζομένους και τους δημότες, για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους δήμους αλλά και εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών.

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, όσον αφορά στην ειδικότητα των οδηγών. Θεωρεί ότι πλεονάζουν και για αυτό έχει νομοθετήσει το να χρησιμοποιούνται οδηγοί ΟΤΑ ή πυροσβεστικών οχημάτων σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προσπαθώντας να κρύψει άλλον έναν εμπαιγμό της: τις (μη) προσλήψεις προσωπικού στην Υγεία.

Πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...