Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Το 4ο «βρόμικο» μνημόνιο, όπως ψηφίστηκε – ΟΛΟΙ στους δρόμους για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του

Από το… σκίσιμο του μνημονίου, η παραδομένη στους δανειστές κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου το καλοκαίρι του 2015 (ν. 4336/2015), ψήφισε και το 4ο μνημόνιο! Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο μνημόνια!

Όσον αφορά στο 4ο μνημόνιο, είναι το πιο σκληρό μείγμα πλεονασμάτων και μέτρων, αφού τα πλεονάσματα είναι επιλογής Σόιμπλε, τα δε σκληρά μέτρα έξαλλες απαιτήσεις του ΔΝΤ. Περιέχει τόσο βάρβαρες σε σφοδρότητα και εύρος διατάξεις κατά του κοινωνικού κράτους, κατά των εργαζομένων, κατά των συνταξιούχων, της νεολαίας -που θα αναγκαστεί εκ νέου να μεταναστεύσει-, του λαού…
Τι «καινά δαιμόνια» εισάγει; Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανάρτηση του ergasianet.gr «4ο μνημόνιο: Νόμος του κράτους οι ομαδικές απολύσεις, οι περικοπές συντάξεων και το πλαφόν υπαλλήλων στο Δημόσιο».

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Μπορεί να ελπίζει κανείς στα κόμματα του μνημονιακού τόξου, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (ακόμα και εάν… έκαναν αντίσταση), νομιμοποίησαν τις αντικοινοβουλευτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες; ΟΧΙ είναι η απάντηση, αφού μετέτρεψαν τη Βουλή σε «υπηρέτρια» των δανειστών, της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, της Μέρκελ…

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές της ΕΝΥΠΕΚΚ για το 4ο μνημόνιο: «Δεν υπάρχει νομοθέτημα στην σύγχρονη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη που να περιέχει τόσο βάρβαρες σε σφοδρότητα και εύρος διατάξεις για το Κοινωνικό Κράτος! Είναι το πιο σκληρό μείγμα πλεονασμάτων και μέτρων αφού τα πλεονάσματα είναι επιλογής Σόιμπλε, τα δε σκληρά μέτρα έξαλλες απαιτήσεις του ΔΝΤ», λέει και συνεχίζει:

Στην πολιτική ιστορία της Ευρώπης θα μείνει γνωστό «και ως “βρόμικο μνημόνιο” (“Dirty Memorandum”), αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να επιδείξει υπακοή στους δανειστές και να το ψηφίσει καθ’ υπαγορευσή τους:

1ον) Αγνόησε την ομόφωνη αντίθεση κορυφαίων θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, δεκάδες αποφάσεων του ΣτΕ για το 2ο μνημόνιο)!

2ον) Παραβίασε ανοιχτά βασικά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος και θεμελιώδεις αρχές του κοινοβουλευτισμού που απαγορεύουν ΠΡΟνομοθέτηση ΠΡΟληπτικών μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα και κοινωνικού περιεχομένου!

3ον) Απέκρυψε το πραγματικό ύψος των περικοπών για την τριετία 2018-2021 τη στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ’αριθ. 112/24/2017 (κατά το Σύνταγμα) Έκθεσή του υπολογίζει το πραγματικό κόστος των περικοπών στο τριπλάσιο!

4ον) Χρησιμοποίησε ως “Δούρειο ‘Ιππο” τα “αντίμετρα”, τα οποία όμως σύμφωνα με το άρθρο 15 του νομοσχεδίου ουδέποτε θα νομοθετηθούν, ούτε ποτέ θα εφαρμοστούν, προκειμένου να εξαπατήσει τον λαό, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, και να περάσει τα πρωτοφανή σε αγριότητα αντικοινωνικά και εθνοκτόνα μέτρα του 4ου Μνημονίου!

5ον) Συμπεριέλαβε στον κορμό τού Μεσοπρόθεσμου για τα έτη 2018-2021 και την ιδιοκτησία των τριών προηγουμένων Μνημονίων, καθώς και Πιστοποιητικό …Συμμόρφωσης για τις διατάξεις του δημοσιονομικού “κόφτη” (ν. 4270/2014 και 4389/2016) και τις δεσμεύσεις όλων των εφαρμοστικών νόμων!

6ον) Δεν διέθετε ψήγμα πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης για να δεσμεύσει καταπλεονεκτικά τη χώρα για δεκαετίες ψηφίζοντας το 4ο Μνημόνιο επ’ ωφελεία μόνο των δανειστών».

ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Όπως τονίζει το ΜΕΤΑ, σχολιάζοντας το 4ο μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας, δεν μας αξίζει αυτό το μέλλον και οι εμπειρίες μας την τελευταία εικοσαετία μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει μέλλον μέσα στην ΕΕ, η οποία από υποτιθέμενη Ένωση των Λαών της Ευρώπης αποδείχθηκε ότι είναι η φυλακή τους.

Παλεύουμε για την υπεράσπιση και την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, για την κατάργηση των μνημονίων, τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, για την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ και για την εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικού μετασχηματισμού και παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου, για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, την εθνικοποίηση και των εργατικό-κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την επαναφορά στο δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας μας για να αποτελέσουν τα εργαλεία αυτής της ανάπτυξης.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους του εργαζόμενους και τα σωματεία τους να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Να συγκροτήσουν σε κάθε πόλη και δήμο της χώρας μας πλατύ μέτωπο με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια στρώματα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της εργασίας και της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τα αρπακτικά των τραπεζών και του πολυεθνικού κεφαλαίου.

ΕΔΩ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ
πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...