Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Συμβασιούχοι «ώρα μηδέν», μόνη λύση ο αγώνας!



Για άλλη μια φορά, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, βλέπουμε την ζωή χιλιάδων εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας – συμβασιούχων να μπαίνει στον ολετήρα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και της στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Επίσης, στην περίπτωση των εργαζόμενων - συμβασιούχων στις υπηρεσίες Καθαριότητας τω Δήμων, είδαμε και την δικαιοσύνη να μπαίνει στην λογική του κοινωνικού αυτοματισμού που έχουν καλλιεργήσει τα κόμματα εξουσίας και να αποφασίζει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όχι μόνο να κοπεί το νήμα της εργασίας τους αλλά να αποτελεί νομιμότητα και η μη καταβολή δεδουλευμένων.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δείχνει ξεκάθαρα ότι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν ικανοποιούνται μέσω της δικαστικής οδού αλλά στον δρόμο του αγώνα και της πάλης ενάντια σε αυτούς που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και θέλουν να μετατρέψουν την μόνιμη και σταθερή εργασία σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων όπως και όλοι οι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και στα κοινωνικά προγράμματα (ΒΣΣ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ), αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας που έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονίων.
Με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για οριστική λύση και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να περιορίζεται μόνο στα λόγια και τις ακάλυπτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις καθώς και με την στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ να είναι αρνητική, γιατί τους βολεύει η ανακύκλωση ανέργων που εξυπηρετεί τις πελατειακές τους ανάγκες, οφείλουμε να σταματήσουμε να είμαστε θεατές και να παρακολουθούμε βουβοί την «σφαγή των αμνών».
Να σταματήσουμε να είμαστε θεατές διεκδικώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή και παίρνοντας την τύχη του αγώνα στα χέρια μας, καθορίζοντας εμείς τις εξελίξεις και όχι άλλοι.
Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Ότι κάποιοι μπορεί να ευνοηθούν και κάποιοι άλλοι θα πέσουν στην θέση τους στον καιάδα της ανεργίας που διαδίδουν παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, δεν ισχύει.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου Πειραιά και των γειτονικών Δήμων σε ανοιχτή συγκέντρωση  την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 και ώρα 6:00 το απόγευμα στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά (Ρετσίνα 45) να συγκροτήσουμε κέντρο αγώνα εργαζομένων στους Δήμους του Πειραιά και να αποφασίσουμε κοινές δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας :

Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις
από ορισμένου χρόνου σε αορίστου
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας
Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρης δικαιώματα για όλους
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/5/2017

δημοσίευσε ...