Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΣΟΜΕΔΠ: ΟΛΟΙ στην απεργία - ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις





Πειραιάς, 19/5/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Ψηφίστηκε (18/5/2017) στη βουλή το 4ο μνημόνιο, που θα προσθέσει και νέα επώδυνα βάρη στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Στη δίνη των νέων μέτρων η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν στοχοποιούνται εκ νέου και στα ήδη οξυμένα προβλήματα έρχονται να προστεθούν, η συνεχιζόμενη περικοπή των πόρων, μειώσεις προσωπικού, πάγωμα προσλήψεων μέχρι το 2020, νέες περικοπές σε μισθούς, κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιχειρεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους. Αυτή την φορά επινόησε τα «αντίμετρα» που θα εφαρμοστούν εφόσον υλοποιηθούν τα αιματηρά για τον λαό πλεονάσματα που θέτουν οι δανειστές.
Στο πλαίσιο των αποπροσανατολιστικών «αντίμετρων» συμπεριλαμβάνεται και η εξαγγελία Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνήπιων (ηλικίας 4-5) στα νηπιαγωγεία και όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς όμως να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές  και προσωπικό, αλλά κυρίως χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την κατάσταση που έχουν φέρει στα περισσότερα νοικοκυριά και τις ανάγκες που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές λιτότητας, που συνεχίζουν να εφαρμόζουν με το 4ο μνημόνιο.
Επίσης, στο πλαίσιο της υποσχεσιολογίας και του εφησυχασμού εντάσσονται και οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ σε αορίστου χρόνου, όπου η προχειρότητα των νομοθετήσεων της πετάει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες συμβασιούχους, όπως σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα αποφάνθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η πρόταση των κινητοποιήσεων όπως υπερψηφίστηκε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και διασπά το ενιαίο των διεκδικήσεων αποδυναμώνοντας τη μαζικότητα και αποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την ομοσπονδία, γιατί βασικός παράγοντας επιτυχίας τους θα αποτελέσει η μαζική και ενεργής συμμετοχή όλων μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να συμμετέχουν στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 και 21 ΜΑΪΟΥ 2017 και στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ,  22 και 23 ΜΑΪΟΥ 2017.
Να δώσουμε όλοι μαζί δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις:
-      ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2017, στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα και
-      Την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017, στις 09.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24)
Με κεντρικό σύνθημα :
Μόνιμη και Σταθερή Εργασία με πλήρη δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ
Δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες για ΟΛΟΝ τον λαό
Να σταματήσουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.
Να βάλουμε τέλος στην ομηρία, την εκμετάλλευση και την κατάργηση των δικαιωμάτων, που μας έχουν επιβάλλει για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους αντιπαραθέσεις - σκοπιμότητες και τις πελατειακές τους ανάγκες και υλοποιώντας τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους δανειστές  να ευνοήσουν την κερδοφορία των εργολάβων.  
Να πάρουμε την τύχη και την ευθύνη των κινητοποιήσεων στα δικά μας χέρια και γίνουμε εμείς αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις και όχι  …άλλοι!
Να διεκδικήσουμε :
1.Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου (συμβασιούχοι καθαριότητας, εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα ΒΣΣ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠΜΕΑ, εργαζόμενοι με ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς, οι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ)
2.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
3.Διασφάλιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, και επέκταση και σε άλλες ειδικότητες και επαναφορά των τριών μισθολογικών κλιμακίων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.
4.Διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που θα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας, καθώς και του παιδαγωγικού τους χαρακτήρα και δωρεάν εισαγωγή όλων χωρίς τροφεία κλπ
5.Κανένας εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, καθώς και των εργαζομένων στην «κοινωφελή» εργασία, που θα αμείβεται λιγότερο ή θα εργάζεται περισσότερο απ’ όσα προβλέπονται στη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
(περιφρουρούμε την απεργία, συγκέντρωση στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά την Κυριακή 21/5/2017 στις 11:00 το βράδυ)
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
                         
                         Μιλτιάδης Λουκίσας                Αργύρης Φώτης

δημοσίευσε ...