Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Κοινό βηματισμό» με ποιους;Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με ΚΕΔΕ
Σε «κοινό βηματισμό» προκειμένου να αντιμετωπιστούν από …«κοινού» τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάλεσε τους εργαζόμενους των Δήμων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης στην χθεσινή (9/5/2017) συνάντηση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Προφανώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου και έχουν διαγράψει από την μνήμη τους την στάση και την πολιτική του ίδιου και της πλειοψηφίας των δημάρχων, απέναντι στην επίθεση που δέχθηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν ξεχάσει ότι ο ίδιος, αλλά και η πλειοψηφία των δημάρχων που εκπροσωπεί, είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων, της ελληνογερμανικής συνέλευσης και των ιδεών του Φούχτελ, των ελαστικών σχέσεων εργασίας που εξυπηρετούν τις πελατειακές τους ανάγκες, των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων Μητσοτάκη. Θεωρεί ότι ξεχνούν οι εργαζόμενοι την στάση της ΚΕΔΕ στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, ακόμα και  την ανευθυνότητά τους στην χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και των συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους χώρους εργασίας ή την αυταρχική και αυθαίρετη τακτική που εφαρμόζουν απέναντι στους εργαζόμενους στους Δήμους τους.
Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ επιδιώκουν δήθεν κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους στο θέμα των Παιδικών Σταθμών που έχει προκύψει από την εξαγγελία Γαβρόγλου και το οποίο αποτέλεσε το μοναδικό θέμα της συνάντησης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί συμβαδίσουν οι επιδιώξεις της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και του προέδρου της, με τα αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων, ούτε και σε αυτό το θέμα που έχει προκύψει, όπως ούτε και σε κανένα άλλο.
Η αποδιάρθρωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και η προσπάθεια κατάργησης του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους δεν συντελείται μόνο από τις εξαγγελίες και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά και από τις θέσεις και προτάσεις της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ για τον νέο πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμώνπου έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ουσία θέλουν και οι ίδιοι να τους μετατρέψουν σε Σταθμούς Φύλαξης, με την αύξηση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας και την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με την ίδια αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού που ισχύει σήμερα.
Όπως και η καταστρατήγηση του υπάρχοντος κανονισμού λειτουργίας που επιχειρείται από δημάρχους, η ακαταλληλότητα σε αρκετές περιπτώσεις των χώρων, η ενοικίαση εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από ιδιωτικές εταιρείες, η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας και χωρίς πλήρη δικαιώματα αντί μόνιμου προσωπικού ή η ανάθεση της σίτισης των παιδιών σε ιδιωτικά Catering και της καθαριότητας των Σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού και η διατήρηση των τροφείων, κάνουν αντιληπτό ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν.
Είναι ξεκάθαρο ότι όπως η κυβέρνηση στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους καταπατώντας με την συνέχεια των μνημονίων τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των αγώνων τους, το ίδιο απέναντι στέκεται και η πλειοψηφική ηγεσία της ΚΕΔΕ που σήμερα έρχεται με κροκοδείλια δάκρυα να υπερασπίσει τον θεσμό του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, αλλά για τους δικούς της σκοπούς και όχι των παιδιών, των εργαζομένων και της δοκιμαζόμενης από την φτώχεια κοινωνίας.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ δικαιώνεται για την αντίθεση του στην συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ και την οποία είχε καταθέσει στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, γιατί τίποτα θετικό δεν επρόκειτο να βγει από την συνάντηση με δεδομένη την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που όσο και να προσπάθησε στην συνάντηση να την «καμουφλάρει» ως ακομμάτιστη, οι ημέρες και τα έργα τους μιλάνε από μόνα τους.
Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί η στάση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, αυτό όμως που μας προκαλεί εντύπωση είναι η «διορατικότητα» των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας, ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, που διακρίνουν «συμμάχους» στις γραμμές των αντιπάλων των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 10-5-2017

δημοσίευσε ...