Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για 13ο – 14ο στην κοπή πίτας του ΣΟΜΕΔΠ


                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπή πίτας του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.
Το μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου προς όλους τους παρευρισκόμενους ήταν, να αφήσουμε πίσω την απογοήτευση και την συνήθεια που θέλει να μας επιβάλλει η κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει, καμία αυταπάτη δεν έχουμε ότι μπήκαμε σε «μεταμνημονιακή εποχή» όταν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, διατάξεις και αποφάσεις εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και ελέγχονται από την επιτροπεία των «θεσμών» και ότι μόνο η συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες και η αποφασιστικότητα τους μπορεί να φέρουν ελπιδοφόρους και αποτελεσματικούς αγώνες.
Την εκδήλωση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ο οποίος στον χαιρετισμό του εκτός των άλλων δήλωσε ότι για τις θετικές αποφάσεις που θα υπάρξουν από την δικαστική διεκδίκηση των εργαζομένων του Δήμου για τον 13ο και 14ο μισθό θα υπάρξει θετική εισήγηση από την μεριά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ο Δήμος να μην προχωρήσει σε εφέσεις.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη και την δήλωση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, μπορούμε να πούμε ότι οι παρεμβάσεις του Σωματείου μας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά όσο και στις συναντήσεις με τον Δήμαρχο έφεραν αποτέλεσμα.
Ωστόσο για εμάς η αγωνιστική διεκδίκηση για την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας απέναντι στην μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει την αποκλειστική ευθύνη και υπερασπίστηκε μετά μανίας την κατάργηση τους στην πρόσφατη συζήτηση στην ολομέλεια του ΣτΕ, συνεχίζεται.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ





δημοσίευσε ...