Με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία που έφτασε στη Βουλή, συνολικά 140 Ομοσπονδίες, Σωματεία και Νομαρχιακά Τμήματα του Δημοσίου διαδήλωσαν το απόγευμα, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας και την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης. Στη Βουλή, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής, όπου και παρέδωσαν σχετική πρόταση, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η πρόταση έχει ως εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».
Μετά την έξοδο από τη Βουλή, προς τους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων, μίλησε εκ μέρους του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, ο οποίος ήταν σαφής ως προς τις πρακτικές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, απέναντι στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας:
«Δώσαμε την πρόταση που είχαν αποφασίσει τα εκατοντάδες σωματεία, οι ομοσπονδίες, σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που θα αποφασίσουν σήμερα δεν είναι υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, διότι το Σύνταγμα το φτιάχνουν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, το χρησιμοποιούν α λα καρτ, κατά το δοκούν, όπως τους συμφέρει. Για αυτό, και δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα την κάνουν αποδεκτή. Όποια Αναθεώρηση και να κάνουν, θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν την εργασιακή επισφάλεια, την εργασιακή ομηρία, ισοπεδώνοντας παράλληλα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα. Η σημερινή κινητοποίηση θα πρέπει να σηματοδοτήσει καινούργιους αγώνες, αποφασιστικούς αγώνες, για μόνιμη και σταθερή εργασία κι ίσα δικαιώματα για όλους».
Να σημειωθεί πως σχετικό κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση είχε απευθύνει το ΜΕΤΑ (εδώ), ενώ μεταξύ άλλων από πλευράς παράταξης, παραβρέθηκαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κατερίνα Γιαννούλια και Νίκος Καλόγηρος, ο πρόεδρος του Σωματείου ΓΝ «Ελπίς» Λευτέρης Παναρέτου και το μέλος του ΔΣ ΠΟΠΟΚΠ Χρήστος Βαγενάς.