Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΣΟΜΕΔΠ: Κατάργηση των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τώρα!


Και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της συντηρεί και διευρύνει τις μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, υποβάλλοντας σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας χιλιάδες εργαζόμενους – συμβασιούχους.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ακόμα και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που εξαγγέλλει η κυβέρνηση είναι ενταγμένες στον προεκλογικό σχεδιασμό της, προκειμένου να δημιουργήσει και αυτή όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις δικές της πελατειακές σχέσεις, πατώντας πάνω στην ανάγκη των συμβασιούχων για εργασία και την επιβίωση των οικογενειών τους.
Την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα προσλαμβάνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ολιγόμηνους για πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των δήμων και του δημοσίου γενικότερα, την ίδια πάλι στιγμή επικαλείται το Σύνταγμα και το άρθρο 103 που απαγορεύει την μονιμοποίηση τους.
Αν η κυβέρνηση δήθεν ισχυρίζεται ότι είναι δεμένα τα χέρια της από το Σύνταγμα για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να τα λύσει στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος που φέρνει για ψήφιση στην βουλή. Να καταργήσει την διάταξη της απαγόρευσης για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να κατοχυρώσει την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η αντιμετώπιση του Συντάγματος κατά το δοκούν από την κυβέρνηση πρέπει να βρει τέλος από τους αγώνες των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στηρίζει την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών για την κατάθεση πρότασης αλλαγής του άρθρου 103 του Συντάγματος, σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου πλην της ναζιστικής Χ.Α.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στη Βουλή.
Η αγωνιστική κινητοποίηση στις 12 Φλεβάρη να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας,
μονιμοποίηση των συμβασιούχων
προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ
 ΣΟΜΕΔΠ

δημοσίευσε ...