Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πολιτική Απόφαση για Δώρα και Ανθυγιεινό - Κινητοποίηση στις 5 Μάρτη



Στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπ. Οικονομικών || Επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και καταβολή των αναδρομικών ΤΩΡΑ! Διατήρηση και επέκταση του ανθυγιεινού 

Η κορωνίδα της κυβερνητικής ομολογίας ότι υιοθέτησε πλήρως τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών είναι το γεγονός ότι στο σκεπτικό της έφεσης του ελληνικού δημοσίου ενάντια στην καταβολή των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού στους συνταξιούχους, αναφέρεται ότι οι περικοπές αυτές «…ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών» και ότι είναι «συμβατές με το Σύνταγμα», καθώς και τη δεύτερη «μεταμνημονιακή» επιθεώρηση εκπροσώπων των θεσμών που έγινε πριν λίγες μέρες σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την τήρηση των δεσμεύσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχουν συμφωνηθεί.
Η στάση της κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και προσμονής για χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού με δικαστικές αποφάσεις. Αφού και τα δικαστήρια με αποφάσεις τους που εκδόθηκαν μέχρι τώρα, κρίνουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πως είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων, απαιτείται πολιτική λύση τώρα. Κι αυτή η λύση θα κερδηθεί μόνο μέσα από τους αγώνες. Είναι αποδεδειγμένα ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτελέσματα προς όφελος των εργαζομένων.
Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και η αναδρομική καταβολή τους αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και τους συνταξιούχους. Η διατήρηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος αφορά, επίσης, δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας. Συνεπώς αποτελεί αδήριτη ανάγκη η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων στις κινητοποιήσεις. Η μαζική συμμετοχή θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα με πολιτική απόφαση στην άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την αναδρομική τους καταβολή που απαιτούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καθώς και στη διατήρηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Παράλληλα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ οφείλει να εγκαταλείψει τις αποσπασματικές ενέργειες και να προχωρήσει σε σχεδιασμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συνέχεια και κλιμάκωση μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα) για να διεκδικήσουμε:
·      Τη χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
·         Την άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
·         Την άμεση ρύθμιση για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
 
  • Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ
  • Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...