Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Συνάντηση του ΣΟΜΕΔΠ με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη


Την Τρίτη 25 Ιούνη 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τις θετικές εξελίξεις που είχαμε στο θέμα της εξεύρεσης λύσης από την Δημοτική Αρχή Πειραιά για την αποπληρωμή των υπερωριών Απριλίου και Μαΐου των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, κατόπιν των παρεμβάσεων και των τεσσάρων Συλλόγων – Σωματείων του Δήμου Πειραιά.
Θεωρούμε μείζονος σημασίας να αναφέρουμε αρχικά, ότι από την συνάντηση προέκυψε η θετική στάση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη στο αίτημα του Σωματείου μας να παρευρεθεί ο ίδιος και να συνομολογήσει ο Δήμος στις αγωγές που έχουν καταθέσει συνάδελφοι μας συμβασιούχοι – παρατασιούχοι για την μετατροπή της σύμβασής τους σε Αορίστου Χρόνου.
Στην τετράωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας έθεσαν πολλά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ζητώντας την διευθέτηση τους.
Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Πειραιά  κ. Γιάννη Μώραλη
Να υπάρχει ίση μεταχείριση των εργαζομένων και να μην παρατηρούνται διακρίσεις και μεροληψία στην κατανομή της εργασίας και των υπερωριών.
Να σταματήσουν οι εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων, να υπάρχει ισονομία και αξιοκρατία.
Οι εργαζόμενοι να απασχολούνται με τα καθήκοντα των θέσεων για τις οποίες προσλήφθηκαν.
Να υπάρχει μηνιαίος αναρτημένος προγραμματισμός εργασίας στα τμήματα που δεν υπάρχει, ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να προγραμματίσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του αλλά και την προσωπική του ζωή.
Να εκδίδονται εκκαθαριστικά μηνός για την υπερωριακή απασχόληση και την νυχτερινή προσαύξηση, για να ξέρει ο εργαζόμενος τι πληρώθηκε.
Να ξεκινάει κατά τους θερινούς μήνες μία ώρα πιο νωρίς το πρωί το ωράριο των εργατών καθαριότητας (οδοσάρωση) αντί στις 7:00π.μ. να ξεκινάει στις 6:00π.μ. λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που παρατηρούνται.
Να επισπευτεί η διαδικασία για τον οριστικό διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.
Να πιέσει και η Δημοτική Αρχή την νέα κυβέρνηση για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού της συμπληρωματικής προκήρυξης της 3Κ/2018.
Να συμπεριλάβει στις προλήψεις έκτακτου προσωπικού ΙΔΟΧ της υπηρεσίας καθαριότητας και τεχνίτες οχημάτων (μηχανοτεχνίτες, φανοποιούς, τεχνίτες ελαστικών κλπ).
Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες μελετών και διαγωνισμών για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, καθώς και να εφαρμοστεί η προληπτική ιατρική (εξετάσεις – εμβολιασμοί) που δεν έχει βρει εφαρμογή μέχρι σήμερα.
Καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Να αποφορτιστεί το αμαξοστάσιο του Δήμου (Ρετσίνα 45) από οχήματα που δεν χρησιμοποιούνται ή είναι παροπλισμένα καθώς και από αντικείμενα, γιατί δημιουργούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των εργαζομένων ενώ παρατηρούνται και ζημιές λόγω της στενότητας του χώρου.
Να καταβληθούν στους δικαιούχους τα αναδρομικά ενός έτους των πλασματικών κλιμακίων των ΒΑΕ.
Να καταβληθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4368/2016.
Είναι γεγονός ότι είχαμε θετική ανταπόκριση ως προς την διευθέτηση τους σε όλα τα παραπάνω θέματα από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Σε καμία περίπτωση αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε και ότι λύθηκαν τα προβλήματα μας. Θα τα παρακολουθούμε καθημερινά μέχρι την τελική επίλυση τους.
 Άλλωστε την ερχόμενη περίοδο και σύμφωνα με τις νέες πολιτικές εξελίξεις όπως αποτυπώθηκαν και από τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών η νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, θα συνεχιστεί με ακόμα πιο ακραίο συντηρητισμό.
Οι εργαζόμενοι δεν θα πέσουν στην παγίδα της πόλωσης και του δικομματισμού που στήνουν οι πολιτικές δυνάμεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τους πολιτικούς συνεταίρους τους στην διακυβέρνηση της χώρας ευθύνονται για την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οφείλουμε να μαυρίσουμε αυτούς που μαύρισαν την ζωή μας και να επιλέξουμε δυνάμεις που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων τους. Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συνεχίζει στους αγώνες μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα για την επαναφορά των χαμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, την υπεράσπιση και διεύρυνση τους.
27/6/2019  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...