Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

18 Φλεβάρη : "Κάτω τα ξερά σας από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας" - Συγκέντρωση στις 9:00π.μ. στο Γενικό Λογιστήριο


 

18 Φεβρουαρίου 2022: «Καμιά περικοπή στο επίδομα ΒΑΕ»

Στάση Εργασίας 07:00 - 11:00 το πρωί και συγκέντρωση στις 9:00 το πρωί έξω από το Γενικό Λογιστήριο (Πανεπιστημίου 37 - Αθήνα - Στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Οι δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου μας που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της εργασίας, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που είναι σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και οι άλλοι τόσοι που νοσούν από επαγγελματικές ασθένειες, δεν λένε τίποτα για την κυβέρνηση που υιοθετεί το πόρισμα της επιτροπής και σχεδιάζει την περικοπή και κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους δικαιούχους.

Όπως επίσης δεν λένε τίποτα για την κυβέρνηση,  η ακρίβεια στα αγαθά που καλπάζει και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που ξετινάζουν τον οικονομικό προϋπολογισμό κάθε λαϊκής οικογένειας.

Γι’ αυτό και δεν διστάζει να βάλει για άλλη μια φορά χέρι στην τσέπη των εργαζομένων και να υφαρπάξει από τους ήδη κουτσουρεμένους και καθηλωμένους για περισσότερο από μια δεκαετία μισθούς τους.

Ενώ παραδέχονται ότι το πόρισμα δεν έχει βασιστεί σε πραγματικά στοιχεία και ότι το επίδομα έχει αποσυνδεθεί από την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των χώρων εργασίας, επιμένουν στην μερική ή ολική για ορισμένες ειδικότητες δικαιούχων,    περικοπή του.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί για τους εργαζόμενους επίδομα θανάτου, για την κυβέρνηση που εφαρμόζει την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και του κεφαλαίου, είναι ένα ακόμη δημοσιονομικό μέτρο συμπίεσης για περαιτέρω μείωσης της αξίας της εργασίας και απαξίωσης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Καμία μείωση ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

ΟΧΙ στις αυθαιρεσίες και τις «δημοσιονομικές εξυπηρετήσεις» του πορίσματος.

Την Παρασκευή 18 του Φλεβάρη συμμετέχουμε στη Στάση Εργασίας 07:00 - 11:00 το πρωί και δίνουμε μαχητικό παρών στις 9:00 το πρωί έξω από το Γενικό Λογιστήριο (Πανεπιστημίου 37 - Αθήνα - Στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...