Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022: Ψηφίζουμε "Δημοκρατική Έκφραση" για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δήμου Πειραιά

 


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

                                                      ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΔΡΑΓΑΤΣΗ 1α

Από τις 8:00π.μ. έως τις 5:00μ.μ. – ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Αιρετοί αντιπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια, μάτια, αυτιά και φωνή των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών.

Δυνατό κίνημα που συγκρούεται με κάθε αντεργατική πολιτική, που παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Ψήφισε με κριτήριο όλα όσα αφορούν τη ζωή σου και τα δικαιώματα σου.

Συναδέλφισα συνάδελφε,

 Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα διεξαχθούν  σε μια εποχή που η επίθεση της κυβέρνησης οξύνεται. Με τις συνδικαλιστικές ανατροπές και το περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, η κυβέρνηση και τα επιτελεία τους προσπαθούν να επιφέρουν στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου, ώστε οι εργαζόμενοι να μην διαμαρτύρονται, να μην συζητούν, να μην διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Να είναι πειθήνια όργανα της κυβέρνησης και των δημάρχων και με σκυμμένο το κεφάλι να υπηρετούν αδιαμαρτύρητα τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις αποφάσεις των δημάρχων, με στόχο την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα στους δήμους όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αντιδραστικό πλαίσιο, μετατρέποντας τους δήμους σε μοχλό επέλασης της αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις, το παρά πέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και την αντικατάσταση της με ευέλικτες μορφές εργασίας 2μηνα, 8μηνα, κοινωφελή εργασία αλλά και με την διεύρυνση της ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης βασικών κοινωνικών δομών και τη φοροεπιδρομή.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι ένας κρατικός θεσμός για να υλοποιεί την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου: το κράτος διορίζει τρεις και οι εργαζόμενοι εκλέγουν μόνο δύο αντιπροσώπους, άρα μονά ζυγά δικά του. Απαξιώνουν τον ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων και τους δεσμεύει με μία σειρά από νομοθετικές δικλείδες για να εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία, προβλέπουν μέχρι και «εχεμύθεια» για να μην μαθαίνουν οι εργαζόμενοι πως τους τσακίζουν τα δικαιώματα!

Μας γνωρίζεις. Από κανένα πόστο δεν υπηρετήσαμε τις πολιτικές της κυβέρνησης και των δημάρχων. Δεν μας συνδέει τίποτα με αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές.

Οι εκλεγμένοι με την «ΔΗΜΟΚΡΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» έδωσαν και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, θα ενημερώνουν, θα αποκαλύπτουν, θα είναι πραγματικά τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή των εργαζόμενων, θα υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντεργατικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Τα εκλεγμένα μέλη με την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» που εμπιστεύτηκες και σε εκπροσώπησαν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο έδωσαν μάχες για τα δικαιώματα σου.

Αντιδράσαμε για να έρχονται ΟΛΑ τα αιτήματα των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και όχι ΜΟΝΟ αυτά που θέλει επιλεκτικά η Δημοτική Αρχή.

Υπερψηφίσαμε την αναγνώριση προϋπηρεσίας από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτου συνάφειας, γιατί ο εργασιακός βίος των εργαζομένων είναι ένας και δεν διασπάται.

Υπερψηφίσαμε επίσης την αναγνώριση ΟΛΩΝ των πτυχίων και των μεταπτυχιακών σπουδών, ανεξαρτήτου συνάφειας, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προσωπικές προσπάθειες των συναδέλφων για την εξέλιξη και την μόρφωση τους, κάτι που έπρεπε να γίνεται με κρατική μέριμνα και ανέξοδα.

Δώσαμε μάχες και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την υπεράσπιση και δικαίωση συναδέλφων με θετικά αποτελέσματα, όταν οι άλλοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου μας ήταν απόντες.

Στις σημερινές συνθήκες που τόσο το πειθαρχικό δίκαιο όσο και ο υπηρεσιακός κώδικας των δημοτικών υπαλλήλων συνεχώς αντιδραστικοποιείται, με στόχο να στοιχηθούν οι συνάδελφοι με την εφαρμογή των κεντρικών κρατικών πολιτικών διεύρυνσης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων και στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η ενίσχυση των δυνάμεων που με συνέπεια παλεύουν για να χτίσουμε ένα κίνημα που δεν θα αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, έχει ιδιαίτερη σημασία. Χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντεργατική πολιτική, που θα επιλέγει το δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκλογές έχουν αποδεχθεί το πυρήνα του αντεργατικού χαρακτήρα του κράτους και, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή, έχουν μετατρέψει τα υπηρεσιακά συμβούλια σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης, εξαγοράς και συναλλαγής, διαιρώντας τους εργαζόμενους και νομιμοποιώντας τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής.

Παρέα με τους διορισμένους Διευθυντές ψήφιζαν τις αντιδραστικές τροποποιήσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Παρέα χτυπούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κυβέρνηση και τους δημάρχους. 

Σήμερα που ο αντιδραστικός χαρακτήρας των δήμων ενισχύεται, τα υπηρεσιακά συμβούλια αξιοποιούνται για να υλοποιηθούν μία σειρά από αντεργατικοί νόμοι και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των συναδέλφων η σφαγή των δικαιωμάτων. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η ενίσχυση των δυνάμεων που δεν τα διπλώνουν, αγωνίζονται και στα υπηρεσιακά συμβούλια με κριτήριο το δίκιο του εργαζόμενου, κόντρα σε αντεργατικούς νόμους, κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Τώρα έχεις την πείρα

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ  

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

       ΜΟΝΙΜΩΝ

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΓΚΙΟΥΛΑΚΗ ΒΑΝΕΣΑ

ΒΡΕΤΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΑΛΑΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΛΙΝΟΣΠΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΑΝΤΖΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΚΑΛΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

 

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

 

ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

 

ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

 

ΜΠΑΙΡΑ ΜΑΡΙΑ

 

ΠΑΓΩΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΡΟΥΣΗ ΕΥΑΝΘΙΑ

 

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

 

ΤΖΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

 

ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 


 

 

δημοσίευσε ...