Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Θέλουν να μας κόψουν το επίδομα ..."θανάτου" - Παρασκευή 18 Φλεβάρη, Γενικός Ξεσηκωμός!!!

 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.Α.Ε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:00π.μ. ΩΣ ΤΙΣ 11:00π.μ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:00π.μ. ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)!!

Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια για χιλιάδες συναδέλφους, κάθε σκέψη για μείωση ή περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας είναι απαράδεκτη!

Να σημάνει ξεσηκωμός στα αμαξοστάσια, τα τεχνικά συνεργεία!


 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά το θέατρο με τις συνεχείς παρατάσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κόβει μέχρι και το επίδομα θανάτου που χορηγεί για να χρυσώσει το χάπι από τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, τους δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες σακατεμένους από εργασιακές ασθένειες, τα επικίνδυνα οχήματα και μηχανήματα εργασίας, τα ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας και τους άφαντους γιατρούς και τεχνικούς ασφαλείας. Όλοι μαζί επικαλούνται τις βέλτιστες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιλάνε για «επιστημονικότητα» του πορίσματος, τη στιγμή που δεν έχουν ούτε μελέτες επαγγελματικού κινδύνου, ούτε μελέτες επαγγελματικών ασθενειών, γιατί τόσα χρόνια θέλουν να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Κόβουν το επίδομα ή το περικόπτουν στους:

*ΔΕ29 Οδηγούς Οχημάτων τη στιγμή που τα οχήματα στους δήμους είναι παγίδες θανάτου

*ΥΕ Γενικών Καθηκόντων όταν κάνουν όλες τις εργασίες που κάνουν και οι συνάδελφοί τους εργάτες καθαριότητας.

*ΔΕ24 Ηλεκτρολόγους οι οποίοι εξαιτίας των πεπαλαιωμένων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κινδυνεύουν θανάσιμα.

*Δενδροκηπουρούς και τους Εργάτες Κήπων, τη στιγμή που κινδυνεύουν καθημερινά κρεμασμένοι στους γερανούς, με σάπια μηχανήματα και μαζεύουν ότι σκουπίδια μπορεί να φανταστεί κανείς.

*ΔΕ30 Τεχνίτες Υδραυλικούς που παλεύουν μα τα λύματα.

*ΔΕ28 Χειριστές Μηχανήματος Έργου που στο πρόσφατο χιονιά παραλίγο να θρηνήσουμε δύο συναδέλφους στην Αττική σε Βύρωνα και Λυκόβρυση - Πεύκη.

*Τεχνίτες Οχημάτων που ξαπλώνουν κάτω από τα απορριμματοφόρα και μέσα στη πρέσα των απορριμματοφόρων.

*Και βέβαια στις Σχολικές Καθαρίστριες που μέσα στη πανδημία έχουν μετατρέψει τις χλωρίνες σε δεύτερη φύση τους, συνήθως 1 σε κάθε σχολείο!

Τους επιστρέφουμε το πόρισμα ως απαράδεκτο!

Απαιτούμε:

1.Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.

2.Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθού.

3.Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους.

4.Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα. Δεν δεχόμαστε οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις να μπαίνουν στη μέγγενη των δημοσιονομικών δεδομένων και της «αντοχής» της οικονομίας, που αντέχει μόνο τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων.

5.Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα ΜΑΠ, που χρειάζονται.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...