Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στηρίζει τον Γεν. Γραμματέα του, Βασίλη Γκιτάκο

 Μετά από μια τετραήμερη δίκη παρωδία το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την καταδίκη του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου μας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Βασίλη Γκιτάκου, σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Να θυμίσουμε ότι η δίκη προκλήθηκε μετά την μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης και τέσσερις αντιδήμαρχοι κατά του συναδέλφου Βασίλη Γκιτάκου και τριών ακόμα συνδικαλιστικών στελεχών τα οποία τελικά αθωώθηκαν πανηγυρικά, για την παρέμβαση που είχαν πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2017, συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, εργαζόμενοι, δημοτικές παρατάξεις και φορείς της πόλης, προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια της δημοτική αρχής να απολύσει την τότε αντιπρόεδρο του τοπικού συλλόγου εργαζομένων, εργαζόμενης των 700 ευρώ και μάνας δύο παιδιών, με παράνομες διαδικασίες και με κατηγορίες που τελικά κατάπεσαν στα ποινικά δικαστήρια και δικαίωσαν τη συναδέλφισα.  

Η εισαγγελέας, όπως υποστήριξε στην αγόρευση της, ούτε λίγο ούτε πολύ έκρινε ότι η πλευρά των μηνυτών – κατηγόρων,  αν και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, λέει την αλήθεια, ενώ η πλευρά των κατηγορούμενων για να δικαιολογήσει τις πράξεις της, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσαν, λέει ψέματα. Τόσο απλά και τακτοποιημένα!!!

Σε όλη την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας φάνηκε εντελώς ξεκάθαρα ότι ο συνάδελφος Βασίλης Γκιτάκος δικαζόταν για την συνδικαλιστική του δράση και σε καμία περίπτωση για τις αξιόποινες πράξεις που ψευδώς τον κατηγορούσε ο δήμαρχος Αλίμου και οι υπόλοιποι μηνυτές – κατήγοροι.

Ο λόγος για τον οποίο ο δήμαρχος Αλίμου είχε στοχοποιήσει τον τότε Α’ αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν καταφανέστατος και είχε να κάνει αποκλειστικά με την συχνή παρουσία του συναδέλφου στους χώρους εργασίας και τις παρεμβάσεις του στα δημοτικά συμβούλια για προβλήματα των εργαζομένων που δημιουργούσε η αντεργατική τακτική και πολιτική του δημάρχου.

Το μένος του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη κατά του συνδικαλιστικού κινήματος είναι γνωστό άλλωστε σε όλο το πανελλήνιο  από την σωρεία μηνύσεων και εξωδίκων που έχει στείλει σε συνδικαλιστικά στελέχη και συνδικάτα πανελλαδικά, γιατί τόλμησαν κατά το δήμαρχο να του ασκήσουν κριτική και να στηρίξουν εργαζόμενους που διώκονται από τον ίδιον.

Η καταδίκη της συνδικαλιστικής δράσης όπως εξελίχθηκε εξυπηρετεί τους σκοπούς της πλειοψηφίας των δημάρχων και της κυβέρνησης που με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό και αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, θέλουν να απαλλαγούν από τους αγωνιστές συνδικαλιστές και τα ταξικά συνδικάτα, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Έχουν βάλει σε εφαρμογή τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, τον αξιοποιούν και σέρνουν στα δικαστήρια και καταδικάζουν όποιον διαμαρτύρεται και υπερασπίζεται το δίκιο του.

Η δικαιοσύνη αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι είναι μέρος του συστήματος και εξυπηρετεί τους σκοπούς και τους στόχους της εκάστοτε κυβέρνησης. Δείχνει το μπόι της όταν πρόκειται να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες μας ή να καταδικάσει συνδικαλιστές και συνδικάτα για την συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα τους και λουφάζει όταν πρόκειται για ευθύνες της κυβέρνησης και των δημάρχων στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, στις άθλιες συνθήκες εργασίας, στην απλήρωτη εργασία και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την εργοδοσία.

Οι αγωνιστές συνδικαλιστές δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να είναι η πρωτοπορία στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, που εκεί αποσκοπεί η καταδικαστική απόφαση, θα πέσει στο κενό. Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε αλλά αντίθετα τέτοιες ενέργειες πεισμώνουν και δυναμώνουν το εργατικό κίνημα.

Στηρίζουμε τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου μας Βασίλη Γκιτάκο και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης …. από όπου και να προέρχεται!!!

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...