Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά κατά του νέου ΟΕΥ του Δήμου – Έκτακτη Γενική Συνέλευση από κοινού τα Σωματεία την ημέρα που συζητείται στο Δημ. Συμβούλιο


 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς : 25/2/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπροστά στην αδιάλλακτη  στάση της δημοτικής αρχής για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, ο Σύλλογος Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά και το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά καλούν από κοινού τα μέλη τους – εργαζόμενους του δήμου Πειραιά σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενημέρωσης και λήψης αποφάσεων, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 9:00 το πρωί στη πλατεία Κοραή έξω από το δημαρχείο Πειραιά. Ημέρα που η δημοτική αρχή φέρνει τον νέο ΟΕΥ προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Παρά τις παρεμβάσεις των υπηρεσιών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δήμου Πειραιά, η δημοτική αρχή επιμένει στην στάση της και επιχειρεί με διαδικασίες fast truck, χωρίς κανένα διάλογο με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων που θα κληθούν να τον εφαρμόσουν και να επωμιστούν τις επιπτώσεις του, να περάσει τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οι στόχοι του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που η δημοτική αρχή Πειραιά τους κρύβει επιμελώς, δεν είναι η καλύτερη και ποιοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κυρίως η εξυπηρέτηση των αναγκών του δημότη, όπως θα έπρεπε να είναι. Αντίθετα, είναι εναρμονισμένος με το αντιδραστικό μοντέλο των κυβερνήσεων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για επιτελικό κράτος και επιτελικούς δήμους.

Ο νέος ΟΕΥ που επιχειρεί η δημοτική αρχή να περάσει, με την δημιουργία υποστελεχωμένων υπερ-διευθύνσεων και υπερ-τμημάτων με αλληλοσυγκρουόμενες και εκτός νόμου αρμοδιότητες, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας καθώς και στην ανάθεση της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου στην ανώνυμη εταιρεία «Αναπτυξιακός Οργανισμό Δήμου Πειραιά» Α.Ε και σε ιδιώτες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά να αντιταχθούν στα σχέδια της δημοτικής αρχής για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που μας αφορά ΟΛΟΥΣ και να συμμετέχουν μαζικά στην κοινή  Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Κοραή έξω από το δημαρχείο.

ΣΕΔΠ / ΣΜΑΧΥΔΠ / ΣΟΜΕΔΠ

                   
δημοσίευσε ...