Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βαρβάρας στηρίζει τον συνδημότη Β. Γκιτάκο και καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

 


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας εκφράζει την αλληλεγγύη του και καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με  την ποινική δίωξη  και καταδίκη σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή του εργαζόμενου στους ΟΤΑ,  Βασίλη Γκιτάκου γραμματέα του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δημότη της πόλης μας,   επειδή υπερασπίστηκε εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών,  που απειλούταν από τη δημοτική αρχή Αλίμου με απόλυση.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός, αφού είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που έχει εξαπολύσει, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, η οποία θέλει τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους.

Δεν αρκεί η ακρίβεια και η συμπίεση του εισοδήματος, η ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων, η ολοένα κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. στα δικαιώματα των εργαζομένων με εργαλείο τις αντεργατικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, που είναι συνέχεια του νόμου Αχτσιόγλου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρούν και με δικαστικές διώξεις να βάλουν τέλος στην πρωτοπόρα δράση συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους Εργαζόμενους, με σκοπό να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ξεκαθαρίζουμε πως το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια στις επιθέσεις στους εργαζόμενους και πρωτοπόρους εργάτες, μπροστά σε όποιον θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εκ του Δ.Σ.

Αθήνα, 9.2.2022

δημοσίευσε ...