Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Στου κουφού την πόρτα .... (καθαριότητα Δ.Π.), πάρε την πόρτα και φύγε !!!

foto αρχείου
2ο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες ή ... ώρες ?

"Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το βρακί του αλλιώς" ...??? (και που να του χωρέσει)
Παρά το "μπλόκο" που έγινε χτες σε ανοιχτό φορτηγό του Δήμου Πειραιά που για αδιευκρίνιστες εργασίες - χωρίς τη συνοδεία φορτωτή για να το φορτώσει -  σε ημέρα απεργίας, είχε εξέλθει από το αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα στις 10.30μ.μ. και επέστρεψε στις 12.00 τα μεσάνυχτα - προφανώς με ειδοποίηση για την παρουσία μας στο γκαράζ - με οδηγό διοικητικό υπάλληλο του δήμου (εξίσου παράνομος είναι και ο εργάτης καθαριότητας αν το οδηγεί!), "εθεάθη" εκτός ορίων του Δήμου Πειραιά (μεγάλωσαν οι δουλειές μας?) και παρά του γεγονότος ότι μόλις πριν λίγες ημέρες είχε καταγγελθεί παρόμοιο γεγονός, φαίνεται να μην "ιδρώνει το αυτί" αυτών που πρέπει.

Η αγωνία δε του διοικητικού υπαλλήλου για το αν θα απεργήσουν συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ή όχι, δηλαδή αν θα είναι στο χώρο του αμαξοστασίου ή όχι ήταν πολύ μεγάλη ....

Στο περιστατικό παρών ήταν και ο γεν. γραμματέας του σωματείου που ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς και εξέφρασε την απορία "γιατί του κλείσαμε το δρόμο και δεν το αφήσαμε να μπει στο αμαξοστάσιο". 

Από μόνο του το γεγονός επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας (καθαριότητα του Δ.Π), με αρκετούς όπως φαίνεται εμπλεκόμενους.

Συνεχίζουν με άλλα λόγια να εκθέτουν το σύνολο των εργαζομένων στα μάτια των δημοτών ενώ παράλληλα καθιστούν την εργασία τους "ανοικτή" στις  ορέξεις του κάθε εργολάβου και στις πάσης φύσεως "κοινοπραξίες".

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμπαρασυρθούν από επιτήδειους και να γίνουν εύκολη λεία κανενός εργολάβου, θα αντιδράσουν καταγγέλλοντας τέτοια φαινόμενα και διαδικασίες ενώ θα αγωνιστούν δυναμικά για το δικαίωμα στην εργασία.

Να θυμίσω ότι στα ανοιχτά φορτηγά του δήμου φορτώνονται ογκώδη αντικείμενα, εργασία που ο Δήμαρχος την έχει αναθέσει σε εργολάβο, οδηγό ταξί, συνταξιούχο, πρώην εργαζόμενο, πρώην συνδικαλιστή (πρόεδρο), ο οποίος πληρώνεται αδρά από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι δημότες του Πειραιά για να προσφέρει τις υπηρεσίες  του, εκμεταλλευόμενος όμως τους  εργαζόμενους και τα μηχανήματα του δήμου.

Είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να θυμίσω ότι με υποψία και μόνο ανάθεσης έργου της καθαριότητας όπως αυτό της οδοσάρωσης, το ταξικό σωματείο της καθαριότητας είχε ανοίξει "πόλεμο" ως όφειλε στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τελικά απετράπη το όποιο σχέδιο είχαν κατά νου.  

Ένα από τα πολλά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών του εργολάβου


 



δημοσίευσε ...