Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ας μην βιαζόμαστε να "πανηγυρίσουμε" για το ...εκλογικό.

... κράτα μικρό καλάθι .

Δεν είναι θέμα μεμψιμοιρίας ή θέλησης εκμηδένισης των πάντων, η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναμφισβήτητα μέσα από τη δυναμική και την μαχητικότητα που ανέκαθεν την διακρίνει με τη συμπαράσταση φυσικά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατάφερε να κερδίσει την ένταξη των δημοτικών υπαλλήλων στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης, παρά την αδιάλλακτη αρχικά στάση της συγκυβέρνησης, να εξαιρεθούν.



Ωστόσο όμως παραμένει αναπάντητο προ στιγμή το ερώτημα, βάση της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, πόσα και ποιοι θα τα ωφεληθούν, μιας και αφήνει στην κρίση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών να αποφασίσουν τόσο το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης όσο και σε τυχόν περιορισμένο αριθμό δικαιούχων που θα λάβουν μέρος στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών.

Ελπίζουμε, να μην βάλουν στη λογική της ... "κουκούλας" τους υπηρεσιακούς ή τους αιρετούς παράγοντες των Δήμων να διαλέξουν μεταξύ "ημετέρων" και "(ξε)ημετέρων", βάζοντας τους εργαζόμενους να φαγώνονται μεταξύ τους για μια θέση στον "ήλιο".

Ούτε βέβαια, η οικονομική εξαθλίωση που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και των συγκυβερνήσεων, μπορεί να γίνει αντικείμενο για προεκλογικά τερτίπια ... "ένθεν και ένθεν" 

Νομίζω λοιπόν ότι πολύ καλή η όση "ανακούφιση" νοιώσαμε με την κατάθεση της τροπολογίας αλλά, ας βαστάμε ... μικρό καλάθι για την ώρα ... και έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στο θέμα, έστω και ... μερική, μέχρι να τελεσφορήσει το θέμα του εκλογικού επιδόματος.

"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.
 

δημοσίευσε ...