Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εκλογικό Επίδομα Ο.Τ.Α: "κι ο άγιος ... φοβέρα θέλει"


Έπιασαν τόπο, θα λέγαμε, οι πιέσεις και οι "προειδοποιήσεις" της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για αποχή από κάθε εργασία που είχε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές, στέλνοντας για άλλη μια φορά το μήνυμα, 

"ότι τίποτα δεν πάει χαμένο"



Θετική εξέλιξη έχει το θέμα του εκλογικού επιδόματος για χιλιάδες εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι μια αδικία που επιχειρήθηκε να διαπραχθεί εις βάρος τους φαίνεται να αποκαθίσταται, μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης  την Τετάρτη  28 Μαρτίου 2012 και ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου. 

Με την τροπολογία αυτή επανακαθορίζονται οι κατηγορίες των δημόσιων υπαλλήλων εκείνες οι οποίες θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και οι οποίες εμπλέκονται στην προετοιμασία και διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών (!).
Πιο συγκεκριμένα, με βάση την «τροπολογία Γιαννίτση» το εκλογικό επίδομα θα χορηγείται στις εξής κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που «απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλη εκδήλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας»:
Λειτουργούς και υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.   
Υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου. 
Υπαλλήλους των Περιφερειών και των δήμων. 
Εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής.  
Αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και γραμματείς και διερμηνείς εφορευτικών επιτροπών. 
Υπαλλήλους που απασχολούνται με τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Στην τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι την εκλογική αποζημίωση θα την λάβουν μόνο όσοι αποδεδειγμένα θα απασχοληθούν με την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών ενώ το ύψος αυτής θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

δημοσίευσε ...