Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Απέχουν οι εργαζόμενοι των Δήμων από την διαδικασία προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Στους Συλλόγους - Μέλη της που τους ενημερώνει για την απόφαση της Ομοσπονδίας να απέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών 


Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 332

Συνάδελφοι,

Με το άρθρο 3, παρ. 2 του Ν.4051/2012 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α’ – ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 40/29-2-2012) καθορίστηκαν οι δικαιούχοι και το ανώτατο ποσόν της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης.
Παρά τις παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι στους δικαιούχους θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας, η διάταξη που ψηφίστηκε δεν μας περιλαμβάνει τελικά.
Γι’ αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 αποφάσισε ότι αν δεν τροποποιηθεί άμεσα η πιο πάνω διάταξη και δεν συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.
Η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία έχουν μπροστά τους τον ανάλογο χρόνο για να εκφραστεί στην πράξη η διάθεσή τους, αν υπάρχει, για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος.
Σε αντίθετη περίπτωση για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στη διεξαγωγή των εκλογών υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της και όχι οι εργαζόμενοι.
Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να προετοιμάσουν το κλίμα για την αγωνιστική διεκδίκηση και ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε
Ο Πρόεδρος               Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 Θέμης Μπαλασόπουλος     Ιωάννης Τσούνης




δημοσίευσε ...