Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μπλόκο των εργαζομένων του Δ.ΧΑΝΙΩΝ στους εργολάβους της Καθαριότητας.

"κλεμμένο" από : aftodioikisi.gr

Παρά την έκκληση προς τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Χανίων, να μην παρεμποδίσουν την προγραμματισμένη για σήμερα διεξαγωγή του διαγωνισμού για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε εργολάβο που απηύθυνε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης,
σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας θα εξετάζονταν οι φάκελοι εργολάβων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό για το έργο σάρωσης των απορριμμάτων του δήμου.

Από νωρίς το πρωί, στην αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι που ζητούσαν, αντί το έργο της σάρωσης να αναλάβει ιδιώτης εργολάβος, να γίνουν προσλήψεις μέσω δίμηνων συμβάσεων απασχόλησης. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων είχε ήδη αποφασίσει στη γενική του συνέλευση πριν από λίγες ημέρες να πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να δώσουν το "παρών" στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Χανίων.

Η διαδικασία εξελίχθηκε εν μέσω αντεγκλήσεων και εντόνων φραστικών αντιπαραθέσεων. Μάλιστα, μόλις ήρθε προς συζήτηση το θέμα του αναδόχου της καθαριότητας, εργαζόμενος άρπαξε το φάκελο με τη μία πρόταση, ενώ ο δεύτερος φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός της 7ης Μαρτίου 2012, ματαιώθηκε έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου στη διάρκεια της διαδικασίας που διεξαγόταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χανίων.



δημοσίευσε ...