Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΔΕΔΥ με δελτίο τύπου καταγγέλλει τις παρεμβάσεις του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που προσπαθούν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να συμμορφωθούν …προς τας υποδείξεις !

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  που μέσω των Ελεγκτών του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., προσπαθούν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όπως πληροφορηθήκαμε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 τέσσερις (4) Ελεγκτές του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. επισκέφτηκαν τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να διενεργήσουν τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, με βάση το άρθρο 42 του Ν.4250/2014.

Όταν όλοι οι υπάλληλοι, οι Τμηματάρχες, οι Διευθυντές και οι Γενικοί Διευθυντές δήλωσαν απεργοί, ο επικεφαλής της 4μελούς ομάδας, κ. Γρηβοκωστόπουλος, άρχισε να ζητά τα ονοματεπώνυμα και τα πατρώνυμα των συνδικαλιστών, απειλώντας ότι θα συντάξει έκθεση περί παρεμπόδισης του έργου της Επιτροπής Ελέγχου, μη σεβόμενος την απόφαση των εργαζόμενων να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες που σχετίζονται με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο σε όλα τα επίπεδα και στάδια αυτής όσο και από οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία που αφορά στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων βάσει του άρθρου 42 του Ν.4250/2014 (με αλλαγή κριτηρίων) αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 21 Αυγούστου 2014 και γνωστοποιήθηκε εξωδίκως στις 25 Αυγούστου 2014 προς όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Συνεπώς η παρέμβαση των Ελεγκτών του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. συνιστά ευθεία παραβίαση του Ν.1264/1982, περί συνδικαλιστικής δράσης και συνδικαλιστικών ελευθεριών

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα και αδιαπραγμάτευτα, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με την ευρεία συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στο Νόμο για την «αξιολόγηση», έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης, των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις απολύσεις εργαζομένων. Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης ή διάσπασης της ενότητας των εργαζόμενων, απ' όπου κι αν προέρχεται, θα πέφτει στο κενό.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Ομοσπονδιών να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕ - Υπ.Πολιτισμού κατά του προσχηματικού επανέλεγχου των συμβάσεων που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπ.Δ.Μ.Η.Δ καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο των κινηματικών δράσεων ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των Συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου που σκοπό έχουν την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνουν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου την ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Μετά θα ακολουθήσει πορεία στο κτήριο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. - Λεωφ. Συγγρού 60).

Συνάδελφοι,
Η νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη που ζητά  να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία εφαρμογής του Ν.4250/2014 δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως η κυβέρνηση θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων προχωρά σε αυταρχικές επιλογές με αποτέλεσμα να βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον αντιδημοκρατικό βούρκο.
Με τους αγώνες μας ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων αποδείξαμε πως η κυβέρνηση και οι δανειστές τους οποίους υπηρετεί δεν είναι ανίκητοι.
Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους  συναδέλφους να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες το επόμενο διάστημα. Να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία-Αποχή που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και στις Συγκεντρώσεις και Συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...