Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατά της «αξιολόγησης» και του «επανέλεγχου» μετατροπής των συμβάσεων

Μετά το «εντέλλεσθε» του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση της Παρασκευής 12/9/2014 προχώρησε στην επικαιροποίηση της ομόφωνης απόφασης 157/2014 της 13ης Έκτακτης Συνεδρίασης που αφορούσε την «αξιολόγηση» των εργαζομένων του Δήμου.

Η επικαιροποιημένη απόφαση συγκεκριμένα αναφέρει ότι : «καταδικάζει το πνεύμα και το γράμμα της εγκυκλίου περί «τροποποίησης διατάξεων του ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ.». Απαιτεί την απόσυρση της. Ο Δήμαρχος να μην υπογράψει την απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών αφού αυτό θα σημαίνει ότι παίρνει την ευθύνη να κλείσει και να ξεπουλήσει σε ιδιώτες της δημόσιες υπηρεσίες και δομές με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πάρουν το δρόμο της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης και της κινητικότητας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε επίσης και στην έκδοση ψηφίσματος που τάσσεται ξεκάθαρα κατά της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου, που καμία σχέση δεν έχει με την διαδικασία ελέγχου πλαστών πτυχίων όπως άθλια προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση προκειμένου να «νομιμοποιήσει» στην κοινωνία της χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που έχει υποσχεθεί στην τρόικα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους δημότες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της αντιλαϊκής πολιτικής των Μνημονίων και της Τρόικας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και όλοι οι Δήμοι στην επικράτεια της χώρας, είναι η δραματική πλέον έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, η οποία συνοδεύεται από αιματηρές μειώσεις για τους εργαζόμενους. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει και οι μόνες λιγοστές προσλήψεις που πραγματοποιούνται αφορούν σε συμβάσεις των 2, 5 ή 9 μηνών με βάρβαρους όρους εργασίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδιώκει την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο σύνολο του δημοσίου τομέα θέτοντας για το 2014 ως στόχο 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις.

Τον στόχο των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων εξυπηρετεί η υποτιθέμενη αξιολόγηση. Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος περί αξιολόγησης ορίζει εκ των προτέρων πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου. Αυτός ο επανέλεγχος δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των πιστοποιητικών πρόσληψης των εργαζομένων, αλλά αφορά νέο έλεγχο με διαφορετικά κριτήρια και με μοναδικό σκοπό να τις ακυρώσει και να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις υπηρεσίες των Δήμων που αυτοί οι εργαζόμενοι υπηρετούν, στα χέρια των ιδιωτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν συναινεί και δεν υποστηρίζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης (αξιολόγηση, προσχηματικός επανέλεγχος συμβάσεων)   που αποσκοπούν σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, στον πελατειακό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης, στην διάλυση δομών του Δημοσίου και στην παράδοση τους σε ιδιώτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα συνεργαστεί και δεν θα υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή της κυβέρνησης διευκολύνει τα σχέδια απολύσεων και δεν προτίθεται να παραδώσει στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου για την εξυπηρέτηση αυτών των σχεδίων.

δημοσίευσε ...