Σε κίνημα ανυπακοής με το «καλημέρα» ανάληψης των καθηκόντων τους φαίνεται να εξελίσσεται η στάση των δημάρχων της αριστεράς κατά της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου που γνωρίζουν ότι εξυπηρετούν μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και που οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση υπηρεσιών των δήμων.
Μετά τους δημάρχους Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος προχώρησε στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες δηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεση του με τον μνημονιακό, αντισυνταγματικό και αντεργατικό νόμο 4250/2014
Η πάλη των εργαζομένων στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση χωρίς να επηρεάζεται από τις απειλές, την τρομοκρατία και επιχειρούμενη ποινικοποίηση του αγώνα τους από την κυβέρνηση και τον υπουργό των απολύσεων κ. Μητσοτάκη.
Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καταδικάζουν την μνημονιακή πολιτική που οδηγεί και στην κατεδάφιση των Δήμων, πρέπει να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των Δήμων, να αρθεί το μέτρο της κατάργησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, να σταματήσουν οι απολύσεις, να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους οι απολυμένοι και να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία αυτά που της ανήκουν, ώστε οι δήμοι να αποτελέσουν δίχτυ προστασίας για τις αδύναμες οικονομικά ομάδες της κοινωνίας.
Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρει:
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε σήμερα το πρωί στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου που ζητάει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Χρήστος Βρεττάκος επισημαίνει σε δήλωση του «Η υποτιθέμενη αξιολόγηση και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων είναι το «όχημα» για την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση εκ των προτέρων ορίζει πόσοι υπάλληλου πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι και έχει βάλει ως στόχο για το 2014 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα υπακούσουμε σε μία πολιτική που σκοπεύει να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργίας και ταυτόχρονα να διαλύσει τις δομές των δήμων και να τις παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο».