Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτέ ξανά φασισμός - Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Σε όλη τη χώρα, διοργανώνονται συγκεντρώσεις. Σε αυτές, συμμετέχουν τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ, αλλά και η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ που καλεί εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, κάθε πολίτη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης υπέρ του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Την Τρίτη 16/9, το απόγευμα, διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ την Πέμπτη 18/9, ανάλογη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί, στο Κερατσίνι, στην Παναγή Τσαλδάρη, στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 19/9, τέλος, θα γίνει συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 17.00.

Στη Θεσσαλονίκη, αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνεται στις 6 και μισή το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται». Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ. «Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: "Ποτέ ξανά Φασισμός"», τονίζει, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.

«Οι τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, συνδικαλιστών, μεταναστών και κάθε πολίτη που αντιστέκεται στη μνημονιακή λαίλαπα που έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία κορυφώθηκε με τη δολοφονία Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της “Χρυσής Αυγής”», σημειώνει το ΜΕΤΑ.

Και προσθέτει: «Με την ανοχή και το “κλείσιμο του ματιού” από τις μνημονιακές δυνάμεις της εξουσίας, η “Χρυσή Αυγή” παίζει το δικό της ρόλο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας. Η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής “βαδίζει” πλάι πλάι με την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και των καταστροφικών της πολιτικών, μέσα από ένα ενιαίο αντιφασιστικό, παλλαϊκό και ταξικό μέτωπο που θα κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση και σε όφελος των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, της ελληνικής κοινωνίας».
(Σημείο συγκέντρωσης ΜΕΤΑ Πέμπτη 18/9/2014 - 17:30μ.μ.  Παν.Τσαλδάρη και Σαλαμίνος)

Δελτίο Τύπου Αντιφασιστικού Συντονισμού Συλλογικοτήτων 

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που έστειλαν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: «Ποτέ ξανά Φασισμός». Συλλογικότητες, οργανώσεις, ανένταχτοι αγωνιστές και αντιφασιστικές κινήσεις μετατρέπουμε αυτό το μήνα σε Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές μας. Με σειρά δράσεων, πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Πειραιά ξηλώνουμε τη νεοναζιστική απειλή. Οι απόγονοι του Χίτλερ, οι καλύτεροι συνεργάτες της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, οι συνομιλητές των συνεργατών του Σαμαρά δεν χωράνε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στις πόλεις μας . Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες πάνε χέρι χέρι με την βία και την καταστολή που χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα μνημόνια, τα μέτρα της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Δε μας πείθει ο όψιμος «αντιφασισμός» της κυβέρνησης που εδράζεται στη θεωρία των δύο άκρων, και τίποτα άλλο πέρα από υποκριτικός δεν είναι.

Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαική κινητοποίηση, το αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα από τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτισμό, την παιδεία παλεύουμε για να μην αφήσουμε έδαφος στη φασιστική ιδεολογία.

Ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης συνεχίζεται!

1.Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 6 μ.μ συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στην Π. Τσαλδάρη και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου. Την ίδια μέρα, μετονομάζουμε την Π. Τσαλδάρη σε «Οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα». Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα στα σχολεία.

2.Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, μεγάλη συναυλία των φίλων του Παύλου και της πρωτοβουλίας «Δεν Ξεχνάμε» με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, στο Σύνταγμα 5 μ.μ

3. Κυριακή 21 Σεπτέμβρη μεγάλο αντιφασιστικό φεστιβάλ στο Κερατσίνι, πάρκο Σελεπίτσαρι (Α. Παπανδρέου ) ,Αμφιάλη. 

  • 12:00 Τουρνουά basket 3x3
  • 17:30 Αντιφασιστική συνέλευση
  •  19:30 Προβολή: Φασισμός Α.Ε, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ
  •  20:30 Συναυλία με τους:THE BOOGIE TRAPSΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑENCARDIA

δημοσίευσε ...